Antalya’nın Kepez ilçesi Altınova mahallesinde havalimanı yoluna alternatif yol olması planlanan ve 25 milyon TL’ye ihale edilen 4 bin 892 metre uzunluğunda 60 metre genişliğindeki yolun temeli törenle atıldı. Törende konuşan Menderes Türel, Eski Başkan Mustafa Akaydın’ı eleştirerek “2 yıl önce Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplam yatırım bedeli sadece bu yola yaptığımız maliyet kadardı. 1 yılda bütün Antalya’ya 25 Milyon TL yatırım maliyeti harcayıp 45 Milyon TL’yide şarkılarla, türkülerle ve festivallerle harcıyorlardı. Artık bu yatırımlar daha iyi noktaya geldi” dedi.
25 MİLYON TL’YE İHALE EDİLDİ
Toptancı Hal yolu devamındaki Beşkonak Köprüsü’nden başlayıp Altınova üzerinden Havaalanı Kavşağı’na bağlanacak Altınova imar yolunun temeli, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Eski Futbolcu Tanju Çolak ve çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.
4 bin 892 metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde olacak yolun tamamlanması halinde havaalanı yoluna alternatif yol olması planlanıyor. Gazi Bulvarı ve Altınova Kavşağı’ndaki trafiğin büyük ölçüde rahatlatacağı bildirilen yolun proje bedeli 43 Milyon 381 Bin TL olarak belirlenirken yol yapım işi 25 Milyon 231 Bin TL’ye ihale edildi. 300 günde tamamlanması beklenen yol çalışmasında güzergah üzerindeki 61 bina, 67 sera, 13 duvarın yıkılması gündeme gelirken, yolda ilk olarak yağmursuyu drenaj hattı, telekomünikasyon ve elektrik altyapı hatlarının inşası gerçekleştirilecek. Proje kapsamında toplam 80 bin metrekare kaldırım imalatı, 5 bin metre uzunluğunda yağmursuyu drenaj hattı, 73 bin ton sıcak asfalt ve yol hattı boyunca betonarme hizmet menfezi yapılacak.
1 MİLYON 613 BİN LİRALIK KAMULAŞTIRMA
Altınova yolu güzergahında bulunan 61 bina, 67 sera, 13 duvar, 1629 adet çeşitli muktesadın kamulaştırılması 7 aylık süre hak sahipleri ile uzlaşma sağlanarak, kamu işlemleri tamamlandı. Toplam 1 milyon 613 bin liralık kamulaştırma bedeli hesaplandı ve 1 milyon 292 bin liralık kısmı hak sahiplerine ödendi. 321 bin liralık kamulaştırma bedelinin ödemesi ise devam ediyor.
“KAVŞAKLARI ELEŞTİRENLER KAVŞAĞIN ALTINDA KALIRIZ DİYE KORKUYORLAR”
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, yolun temel atma töreninde verdiği sözleri tutan bir hizmet anlayışı içerisinde çalıştıklarını belirtti. Antalya’ya 19 kavşak sözünden 11’ni tamamlamak üzere olduklarını belirten Türel, Gazi Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan kavşakları eleştirenleri sert bir dille eleştirdi. Kavşakların yapımı sırasında projenin bir facia proje olduğu yönünde açıklama yapanları işaret eden Türel, “Antalya için facia diye nitelendirilen Gazi Bulvarı üzerindeki kavşakları faaliyete geçirdik. Şimdi o kavşaklar facia mı takdirini size bırakıyorum. Kavşakların facia olduğunu söyleyenlerde Antalyalı’lardan daha çok kullanıyor o kavşakları. Her gün üzerinden geçiyorlar. Faciaysa geçmeyin üzerinden. Altından geçmeye de korkuyorlar herhalde o sözlerin altında kalırlar diye” dedi.
ESKİ BAŞKAN AKAYDIN’A YÜKLENDİ
Başkan Türel, konuşmasında önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı da eleştirdi. Akaydın’ın 1 yılda bütün Antalya’ya sadece Altınova yoluna harcanan miktar kadar yatırım yaptığını belirten Türel, “2 yıl önce Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplam yatırım bedeli sadece bu yola yaptığımız maliyet kadardı. 1 yılda bütün Antalya’ya 25 Milyon TL yatırım maliyeti harcayıp 45 Milyon TL’yide şarkılarla, türkülerle ve festivallerle harcıyorlardı. Artık bu yatırımlar daha iyi noktaya geldi” dedi.
Konuşmanın ardından Başkan Türel ve beraberindekiler temel atımı için düğmeye bastı. Yol yapılan alana bir de ağaç dikildi.