Futboldan 6 yıl men cezası bulunan FIFA eski Başkanı Sepp Blatter, Arjantin'in ileri gelen gazetelerinden Le Nacion’a Avrupa kupalarındaki kura çekimlerinde hile yapıldığını söyledi.
Kendisine yöneltilen, milyonlarca insanın canlı olarak izlediği kuralarda hile yapılması mümkün mü sorusuna cevap veren 80 yaşındaki Blatter, “Gözümle gördüm, hileye benziyordu. Avrupa kupası kura çekimiydi. İtalya’dan bir takımın topu çekilecekti. Topların sıcak ve soğuk yapısından içlerindeki takım anlaşılıyordu ve ben buna şahit oldum” ifadelerini kullandı.

“ASLA KANUNLARI ÇİĞNEMEDİM”
FIFA’daki başkanlığı döneminde hileye başvurmadığını belirten Blatter, “Asla böyle bir yönteme başvurmadım. Diğer başkanlar yaptı. Kaseden topları kendi elleriyle alıp kura çektiler. Asla kanunları çiğnemedim. Vicdanım rahat” dedi.
Sepp Blatter, diğer başkanların seçmek istedikleri topları kura çekiminden önce buzdolabına koyduklarını, böylece seçmek istedikleri topların soğukluğundan dolayı içinde hangi takımın olduğunu bildiklerini, eşleşmeyi de buna göre yaptıklarını belirtti.