Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, “Kariyer Günleri” kapsamında öğrencilere seminer verdi.
Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi’nin düzenlediği “Kariyer Günleri” seminerine Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin konuşmacı olarak katıldı. Seminer öncesi konuşan Güler, “İyi bir kariyer için mutlaka düzenli ve sürekli çalışmanız gerekmektedir. Yani hangi kariyer sahibi olursanız olun bu çağlarda yani lise sonda karar vermeniz gerekir. Onun için çalışmalarınızı düzenli bir şekilde yapmanız gerekir” dedi.
Öğrenciler kariyerleri hakkında ve ileride nasıl bir tercih yapmaları hakkında bilgi veren Başsavcı Mustafa Bilgin Pişkin ise, “Bu dönemler hayat için çok değerli ve kendinize yön vereceğiniz, şekil alacağınız, gelecekle ilgili ne yapmak isteyeceğinize karar vereceğiniz bir dönem ve bu dönemde bizim dönemimizde çok daha farklı şekilde olabildiğince okullar donattı ve olabildiğince okullarda size yön verecek değeli hocalarımız, rehberlik danışmalık öğretmenlerimiz ve yine her türlü kitlesel iletişimi bilgi kaynaklarını sizin emrinize amade durumdadır” diye konuştu
Geçmişe bakıldığında bugünün değerini bilinmesi gerektiğini ve nereye gelindiği görülmesi isteyen Pişkin, “Biz liseyi okuduğumuz dönemlerde, lise 3 yıldı. Şimdi biliyorsunuz 4 yıldır. Eğitim, 4+4+4 şeklinde gidiyor. Bu 3 yıllık dönemde lise 1 ve lise 2’de hiçbir yönelimim yoktu. Yani bu meslek veya bu meslek şeklinde bir yönelimin olmadığını belirtmek istiyorum. Lise 3’e gelince tabi üniversite bir iki basamak sınavı şuanda kine benzer bir sistemdi. İkinci basamak sınavı şeklinde bir sınav sistemi vardı. Biz birinci basamak sınavına dahi girdiğimizde emin olun ki adını koyamamıştım. Yani nereye doğru yönelmem gerektiğini bilmiyordum” dedi.
Seminerde eğitim ve meslek yıllarını da anlatan Başsavcı Pişkin, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.