Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’nde bulunan kediler, soğuk kış günlerinde hemcinslerini kıskandıracak bir konfor sürüyor. ’Kedi villaları’nda bulunan yaklaşık 270 kedi, hijyenik ve sağlıklı ortamda bakılırken, soğuk kış günlerini de villalarının penceresinden kar yağışını seyrederek geçiriyor.
Osmangazi Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlara olduğu kadar, hayvanlara yönelik yaptığı hizmetlerle de ön plana çıkıyor. Hayvanların sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Osmangazi Belediyesi, sokakta hayatını sürdüremeyecek durumdaki hasta ve sakat kedilere Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’nde yer alan ‘kedi villaları’nda hijyenik ve sağlıklı bir yuva imkanı sunuyor. 25 metrekare taban genişliğine sahip olan ve Osmanlı mimarisi örnek alınarak tasarlanan iki adet dubleks kedi villasında yaşayan kediler, günde yaklaşık 8 kilo kuru mama ile besleniyor. Soğuk kış günlerinde kedilerin üşümemeleri için, villalar içerisinde gün boyu soba yakılıyor.
Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulunan ve villalarında yaşayan kedileri seven Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sokaklarda bakıma muhtaç kedilerimizi toplayarak, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’nde barınma imkanı sağlıyoruz. Barınmanın yanında tedavilerini yaparak sağlıklarına kavuşmalarını temin ediyoruz. Barınağımızda yer alan iki tane kedi villasında, soğuk kış aylarında sıcacık bir yuva imkanı sunuyoruz. Bu villalarda sakat, gözü görmeyen ve yaşlı 270 tane kedimiz var. Bu kedilerimizin ter türlü bakımını yapıyoruz. Sokaktaki hayvanları toplayıp sağlıklarına kavuşturarak, aslında şehri de sağlıklaştırmış oluyoruz” dedi.