Ali Danaş-İSTANBUL-

Beşiktaş Belediyesi ile Beşiktaş Kulübü arasında daha önce yapılan anlaşmayla Beşiktaş JK'ya devredilen Akatlar Kültür ve Spor Merkezi'nin protokol anlaşması imzalandı.

Beşiktaş Belediyesi'nde gerçekleştirilen imza törenine; Başkan Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyeleri, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile basın mensupları katıldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Başkan Fikret Orman, Onursal Başkan merhum Süleyman Seba'dan sonra Beşiktaş'a bir tesis kazandırdıklarını belirtti ve şunları söyledi:

"Bizim açımızdan tarihi bir gün"

"Bizim açımızdan çok önemli bir gün. Onursal Başkanımız merhum Süleyman Seba'dan sonra Kulübümüze bir tesis kazandırıyoruz. Belediye başkanı olmadan önce Av. Murat Hazinedar'ı fazla tanımıyordum. Kendisi için Fenerbahçeli diyorlardı ama Beşiktaş'ı o kadar benimsedi ki bizi geçmeye başladı. Bize her zaman destek oldu. Bizim açımızdan tarihi bir gün. Uzun zamandır bir sosyal tesise ihtiyacımız vardı. İnşallah yaz aylarında tesisimizi Beşiktaş camiasının hizmetine sunacağız. Anadolu yakasında da bir tesis yapmak istiyoruz. Dünyanın her yerinde taraftarımız var. Onların bir araya gelecekleri yerlere ihtiyacımız var. Bu projede emeği bulunanlara Beşiktaş camiasının başkanı olarak teşekkür ediyorum. Yapacağımız konsept ile Beşiktaşlıların memnun olacağı bir ortam yaratacağız."

"Vodafone Arena'ya acilen dönmeliyiz"

İnşaatı devam eden Vodafone Arena hakkında da konuşan Başkan Orman "Vodafone Arena'nın temelini 26 Ocak 2013'te attık. Beşiktaş şampiyonluğa oynuyor. Dünkü maçta 3800 biletli seyirci vardı. Taraftar desteği olmadan başarı yakalamak zor. Beşiktaş iki senedir zorlu bir süreçten geçiyor. Vodafone Arena'ya acilen dönmemiz lazım. Yeni sezonda stadımızda olmak istiyoruz. Vodafone Arena'dan sonra kulübümüze yeni bir tesis kazandırmak istiyoruz."ifadelerini kullandı.

Murat Hazinedar "Beşiktaş'a hayırlı olsun"

Beşiktaş Belediye Başkanı Av.Murat Hazinedar ise böyle bir tesisi Beşiktaş kulübüne devrettikleri için çok mutlu olduklarını belirtti.

Murat Hazinedar "Beşiktaş kulübü açısından da semtimiz açısında da önemli bir imza töreni.Beşiktaş belediyesi tarafından yaptırılan kültür ve spor kompleksini Beşiktaş kulübüne devrini yapılan ihale sonucu Beşiktaş Kulübü aldı. Bu kompleksin hem spor hem kültürel faaliyetler açısından hem Beşiktaş Kulübü üyelerine hem Beşiktaş halkının hizmetine sunmak üzere devrini gerçekleştireceğiz.Tesis açık ve kapalı spor alanı kültür ve sanat gösteri merkezi binasından oluşmaktadır. Kulübümüz tarafından Belediyemiz tarafından da desteklenerek çevre düzenlemesi tamamlanacak hizmete en kısa sürede sunulacaktır. Beşiktaş Kulübüne ve camiasına, semtine, halkımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.