TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, öğrencilerin geleceğini belirleyecek meslek ve üniversite tercihlerine yön vermek amacıyla 11. Üniversite Tanıtım Fuarı düzenledi.
Her yıl 600’e yakın öğrencinin mezun olduğu TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, öğrencilerin geleceğini belirleyecek meslek ve üniversite tercihlerine yön vermek amacıyla İncek Kampüsü’nde 33 üniversitenin katılımıyla 11. Üniversite Tanıtım Fuarı düzenledi. Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Psikolojik Danışma Rehberlik Merkezi Koordinatörü Psikolog Beyza Öğetürk, fuarın öğrenciler için faydalı olduğunu belirterek, “Bu 11. Tanıtım Fuarı, 33 üniversiteyi ağırlıyoruz. Mesleki rehberlik çalışmalarımızın bir bölümü bu. 8. sınıftan başlıyoruz, çocukların gelişimine göre yıl içerisinde pek çok üniversiteyi tanıtıyoruz. Ama bu fuar hepsinin bir arada olduğu, çocukların soru sorabildiği, fiziki koşullarını, burslarını öğrenebildiği bir çalışma” diye konuştu.
Ankara Koleji Danışma ve Rehberlik Koordinatörlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenen fuara katılan vakıf ve devlet üniversitelerinin temsilcileri, üniversite adaylarını ikna etmek için uğraş verdi. Bir gün sürecek fuarda öğrenciler ve veliler, üniversitelerin akademik programları, eğitim olanakları, burs seçenekleri ve kampüs imkanları hakkında bilgi aldı.