Gaziantep Valiliği, Şehitkamil Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yardım çalışmaları ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada geliri 268 TL’nin altında olan muhtaç vatandaşlarla yapılan yardım miktarını açıkladı.
Yaklaşık altı aylık süreçte 22 bin 447 vatandaşa 4 milyon 245 bin 610 liralık nakit destek ulaştırıldı. Ramazan ayında da 2 bin 500 vatandaşa ilave yardım yapılması planlanıyor.
Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada çalışmalarla ilgili şu bilgiler verildi:
“Şehitkamil ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yardımlarını aralıksız sürdürüyor.
Şehitkamil İlçesi sınırları içerisinde ikamet eden ve aile içerisindeki fert başına geliri asgari ücretin üçte biri olan 286 TL’nin altında olduğu için muhtaç olarak tespit edilen vatandaşlarımıza düzenli olarak sosyal yardımlarını PTT aracılığı ile teslim etmeye devam ediyor.
Bu kapsamda 2015 yılı başından itibaren 15 Haziran 2015 tarihine kadar geçen yaklaşık altı ay içerisinde toplam 22.447 muhtaç insanımıza toplam 4.245.610,00 TL nakit destek ulaştırıldı.
Yine bu dönemde Engelli, Engelli Yakını, Yaşlı Aylığı, Muhtaç Asker Ailesi Yardımı, Şartlı Eğitim, Şartlı Sağlık, Şartlı Gebelik, Eşi Vefat Etmiş Kadınlar gibi durumda olan 3700 vatandaşımızın işlemleri tamamlanarak düzenli yardım almaları karara bağlanmıştır.
Ayrıca Muhtaç olan Öksüz Yetim ve Asker Çocuklarına her ay Çocuk başına 100 TL yardım müracaatları 2015 Mayıs ayından itibaren alınmaya başlanmış ve bugüne kadar 214 evladımızın bu yardımdan yararlanmaları sağlanmıştır.
Yaklaşık 8.000 vatandaşımızın Genel Sağlık Sigortası için Gelir Testleri yapılmış ve Sosyal Güvenlikleri karara bağlanmıştır.
Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramında ihtiyaçlarını giderebilmeleri için muhtaç 5.500 vatandaşımıza 1.100.000,00 TL’lik nakit yardım dağıtımımız devam etmektedir.
Ayrıca 2.500 vatandaşımıza daha Ramazan ayında ilave yardım planlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu yardımlarla vatandaşımızın Ramazan ayında duyacakları ihtiyaçlarının giderilmesine S.Y.D.V olarak bütçe imkanlarımızla katkı sağlanmış olacaktır.
Bütün bu çalışmaları sürdürürken Vakfımız 3294 Sayılı Kanun ve bağlı düzenlemelere riayet etmek suretiyle yapılan gelir araştırmasının sonucunda ortaya çıkan muhtaçlık kriterlerine göre adaletli, fırsat eşitliğini sağlayacak şekilde, hızlı ve bütün muhtaçlarımıza ulaşacak duyarlılıkta ve vatandaşlarımızı yormadan, herhangi bir masrafa sokmadan, mahcup etmeden azami ölçüde yardım etmeye özel gayret göstermektedir.”