Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, belediyenin organizasyonunda 8 Mayıs Cuma günü yapılacak olan Geleneksel "Şükür Duası" etkinliği için hayırsever vatandaşlardan yardım toplanıyor.
Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, her yıl geleneksel olarak organize ettikleri etkinlik için halkın elinden gelen her türlü maddi yardımı yaptığını bildirdi.
Başkan Çalışkan, AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Baş, başkanlığında mahalle muhtarları ve gönüllülerden oluşan yardım komitesinin ile ev ve iş yerlerini tek tek gezerek etkinlikte verilecek yemek için yardım topladığını belirtti. Çalışkan, " Yardımsever halkımız paranın yanı sıra paraya çevrilebilecek arpa, buğday, mısır, un, yağ ve şeker yardımı da yapmaktadır. Ayrıca bizlerde arkadaşlarla yardım toplama çalışmalarına iştirak ediyoruz. Belediyenin organizatörlüğünde tüm ilçe ve çevre halkının katılımıyla yapılacak Şükür Duasında yaklaşık 5-6 bin kişiye ikram edeceğimiz kavurmalı pilav, ayran ve irmik helvası için gerekli maddi desteği bu şekilde sağlıyoruz. Yardım toplama çalışmalarına katılanlardan ve yardımsever halkımızdan Allah razı olsun. 8 Mayıs Cuma günü yapılacak olan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’unda konuşmacı olarak katılacağı “Şükür Duası” etkinliğine tüm ilçe ve yöre halkımızı bekliyoruz” dedi.(MA-EFE)