Bahri KARATAŞ/ İZMİR,()- İZMİR'de, boşanma davası açan eşi matematik öğretmeni Ayşegül Özarslan U.'yu öldürmekle tehdit ettiği ve aracında da ruhsatsız silah bulundurduğu iddiasıyla hakkında dava açılan E.U.'nun yargılanmasına devam edildi. Avukat Nezih Tınkeş, müvekkili Ayşegül U.'nun, can güvenliği olmadığı için çocukları ile birlikte Almanya'ya gittiğini ve bir daha geri dönmeyeceğini söyledi.
Beş çocuk annesi matematik öğretmeni Ayşegül Özarslan U., iki yıl önce karakola giderek boşanma davası açtığı eşinin telefonla arayıp, "Çocukların ve senin kafana sıkacağım" diyerek tehdit ettiğini belirterek şikayetçi oldu. E.U.'nun aracında ruhsatsız silah bulundu. Bu süreçte İzmir 7'nci Aile Mahkemesi, E.U.'nun, eşine yaklaşmaması için 'uzaklaştırma ve koruma' kararı verdi. Aynı mahkeme, karara uymadığı gerekçesiyle E.U. hakkında 3 gün hapis cezasına da hükmetti. Ayrıca E.U. hakkında ceza davası da açıldı.
İzmir 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 4'üncü duruşmasına, 'tehdit ve 6136 sayılı Kanun'a muhalefet' suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık E.U. ile şikayetçi Ayşegül Özarslan U.'nun avukatı Nezih Tınkeş katıldı. Avukat Nezih Tınkeş, müvekkilinin tehditler ve öldürülme korkusu nedeniyle Almanya'ya gittiğini, can güvenliği olmadığı için Türkiye'ye geri dönmeyeceğini belirtti. Tanık olarak dinlenmesini istedikleri çocuklarının da müvekkili ile birlikte Almanya'ya gittiğini, bu yüzden tanık olarak dinlenemeyeceklerini ve bundan vazgeçilmesini istedi. Avukat Tınkeş, çiftin boşanma davasının da devam ettiğini, sanık hakkında ayrıca İzmir 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde de tehdit suçundan başka bir dava açıldığını, geçen haziran ayında müvekkilinin aracının kurşunlandığını, sanıktan şüphelindiklerini, bu olayla ilgili de savcılığın soruşturma yaptığını belirtti.
Sanık E.U. ise ifadesinde, "Eşim benim hakkımda aslı astarı olmayan şikayetlerde bulundu. Aracının kurşunlanma olayını ben yapmadım. Buna ilişkin delillerimi karakolda sundum. Eşimin şikayetleri yüzünden bana 10'a yakın dava açıldı. Amacı benden para kopartmak. Birlikteliğimizden olan çocuğumu da almış. Uzun süredir çocuğumu göremiyorum. Bana karşı hep iftiralarda bulunuyor" dedi.
Hakim Abdulkadir Certel, sanık hakkında İzmir 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın dosyasının, incelenmek üzere istenmesine karar verip, duruşmayı kasım ayına erteledi.

FOTOĞRAFLI