Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Erzurum Temsilcisi Namiye Sınırkaya, bir süre önce TRT’den emekli olarak Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde eğitmen olarak göreve başlayan sanatçı Mehmet Çalmaşır’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar dilerken sanatın ve sanatçının yanında olduklarını ifade etti.
EMO Erzurum Temsilciliğinin ilk seçilmiş başkanı olan Namiye Sınırkaya, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve resmi ziyaretlerini sürdürüyor. Göreve başladığı günden beri aktifliği ile dikkat çeken Sınırkaya, amacının STK’ların daha etkin hale gelmesi için örnek çalışmalara imza atmak olduğunu belirtti. Sınırkaya, sadece STK’ları değil, resmi kurumları ve ilin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasına katkıda bulunan herkesi ziyaret etmeyi amaçladığını vurguladı. Bu çerçevede Erzurum’un özellikle yöresel türküleri başta olmak üzere, TRT repertuarına kazandırdığı eserlerle Erzurum sanat camiasında önemli yeri olan emektar sanatçı Mehmet Çalmaşır’ı da ziyaret etti.
ÇALMAŞIR ERZURUM’A DAMGA VURMUŞ BİR İSİM
Çalmaşır’ın onlarca eseri derleyerek TRT repertuarına kazandırmakla birlikte geleceğin sanatçılarının yetiştirilmesinde de önemli faaliyetlerde bulunduğunu söyleyen Sınırkaya, “Yıllarca TRT Erzurum radyosu’nda türkülerini, sesini dinlediğimiz Mehmet Çalmaşır, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde geleceğin ses sanatçılarını yetiştirmeye başlaması bizleri sevindirdi. Emekli olduktan sonra da kahve köşelerinde oturmak yerine böyle bir faaliyette bulunması kendisinin ne kadar bir sanat odamı olduğunu gösteriyor. Kendisine bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağız.
Ayrıca STK’ların daha etkin olması ve şehrin kalkınmasında söz sahibi olabilmesi için de elimizden gelen gayreti sarfedeceğiz. Bize ihtiyaç duyulan her yerde olacağız. Üniversiteler, belediyeler ve diğer kurumlarla uyumlu bir çalışma içerisinde sadece üyelerimizin değil, halkımız ve öğrenci kesimi için kayda değer girişimlerde bulunmayı hedefliyoruz. Siyasal, sosyal, kültürel, sanatsal, toplumsal ve ekonomik alanlarda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz”şeklinde konuştu.
Bu arada emektar sanatçı Mehmet Çalmaşır’da EMO temsilcisi Namiye Sınırkaya’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yıllarını verdiği TRT Erzurum Radyosu ses sanatçılığından emekli olduktan sonra geleceğin sanatçılarını yetiştirmek için kolları sıvadığını söyledi.
Sadece ses sanatçıları değil, çeşitli müzik enstrümanları çalabilen sanatçılarda yetiştirdiğini hatırlatan Çalmaşır, oluşturduğu ilahi grubunun yanısıra hafızlara da sesin kullanılması ve nota eğitimleri verdiğini bildirdi.