Kızılay Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de iken bazı çevrelerin attığı her adımın başarısızlığa uğraması için adeta kendilerini yırttıklarını ifade ederek, “Bölücü terör örgütünün, Ermeni çetecilerin, paralel ihanet çetesinin ortak gösterilerine destek vermekten, kalp krizi yalanına kadar sergilemedik çirkinlik bırakmadılar. Yapılanları, yazılanları, söylenenleri gördükten sonra inanın bana, Allah Türkiye’yi ve milletimizi bunlardan korusun demekten kendimi alamadım. Dimdik ayaktayım, kalp krizi geçirdiğimi söylüyorlar. Bir toplantıdan bir toplantıya koşuyoruz, ’Kalp krizi geçirdi’ diyorlar. Kendi ülkesine ve kendi milletine karşı böyle büyük nefret duyan, böylesine büyük bir kinle saldıran başka bir kesim var mıdır bilmiyorum. Zaman zaman bu hastalıklı ruh halini anlamaya çalışıyorum. Ama yaptıklarını koyacak bir yer, izah edecek bir kelime bulamıyorum. Türkiye, içerisindeki 79 milyon insanıyla birlikte batsa, bunlar bayram edecekler” dedi.
“ONLARIN KEYFİ İÇİN TÜRKİYE BEKASINI TEHLİKEYE ATMAZ”
Erdoğan, basın özgürlüğü kılıfı altında teröre yardım ve yataklık edenleri de hedef aldı. Cumhurbaşkanı, bu isimlere sahip çıkan ülkelerin art niyetli olduğunu da ekleyerek, “Kimse kusura bakmasın, onların keyfi için Türkiye bekasını tehlikeye atmaz” diye konuştu.
“MÜZAKERE EDİLECEK DE GÖRÜŞÜLECEK DE BİR KONU YOKTUR”
Erdoğan, son silah susturulana kadar terör örgütü PKK ile mücadelenin devam edeceğini de belirterek, “Terör örgütü yöneticileri ve onların güdümünde hareket edenler, zaman zaman ‘müzakere, görüşme, çözüm’ gibi laflar ediyorlar. Ortada müzakere edilecek de görüşülecek de bir konu yoktur; bunun böyle bilinmesi lazım. Terörle mücadeleye, ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahlar susturuluncaya kadar, son terörist imha edilene, son tehdit ortadan kaldırılana kadar devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.