Muğla’nın Bodrum ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 2015 turizm sezonu öncesinde sahada görev yapan müdürler ve bölge sorumluları ile bir toplantı yaparak olası sıkıntıları önlemek üzere tedbir aldı.
Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Bodrum Belediyesinde görevli müdür ve bölge sorumlularıyla bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaklaşan yaz sezonu öncesi Bodrum genelinde sıkıntı yaşanmaması için ekiplerle yapılacak olan çalışmalarla ilgili istişarede bulundu. Toplantıya; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere Başkan Yardımcıları Taner Uslu ve Turgay Kaya ile Fen İşleri Müdürü Cafer Onur Çandar, İmar ve Şehircilik Müdürü Gamze Esedoğlu, Temizlik İşleri Müdürü Memduh Bölük, Emlak ve İstimlak Müdürü Hamit Kocaman ve Zabıta Müdürü Tanju Aksu ile bölge sorumluları katıldı.
“BÜYÜKŞEHİR YASASI’NA EN HIZLI ŞEKİLDE GEÇEN BİR BELEDİYEYİZ”
Toplantıda bu güne kadar belediye olarak yapılmış olan ve sezon öncesinde planlanan çalışmaları değerlendiren Başkan Kocadon, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin ardından büyükşehir yasasıyla birlikte Bodrum Yarımadası’nın bütününü kapsayan değişime ve yaşanan süreçlere de dikkat çekti. Başkan, “Son yerel seçimlerin ardından geçiş sürecini en hızlı şekilde değerlendirerek bu yeni yapıya en hızlı ve en düzenli geçen belediye, Bodrum Belediyesi oldu. Birçok ilçede ise geçiş ile ilgili sıkıntılar devam ediyor. Bu geçiş sürecinde hatalarımız ve zorluklar olmadı mı? Oldu tabi ki. Biz, elimizden geldiğince bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Tek belediye olarak tüm yarımadaya hizmet götürmek kolay bir iş değil ama çok kısa bir sürede gece gündüz çalışarak buralara kadar geldik. Her şeyimizi düzene soktuk, hizmet binalarımızı açtık, personelimizi yarımada bazında uygun pozisyonlara yerleştirdik. Sizler de görev alanlarınızı en iyi şekilde biliyorsunuz. Bunlar kolay şeyler değil arkadaşlar.” dedi.
“HAVUZ SİSTEMİNE PERSONEL KOYMAYA VİCDANIM EL VERMEDİ”
Konuşmasının devamında, büyükşehir ile birlikte oluşan havuz sistemine hiç bir personelini koymadığını ifade eden Başkan Kocadon, “Yaklaşık 350-400 kişiyi havuza koyabilirdim ama ben yapamadım. Belediye Başkanlığını bırakırım, kimsenin ekmeğiyle yaşam tarzıyla oynamam. Kişi için en zor şey yaşam tarzını, kurulu düzenini değiştirmektir. İnsanlar Bodrum’da yaşam tarzlarına göre bir yuva kurmuşlar. Havuz sistemiyle bu kurulu düzenlerini bozmaya benim vicdanım el vermedi. Dört gün uykusuz gezdim ve meclis arkadaşlarımı toplayarak onlara ‘Ben bu havuza koyma işini yapamayacağım’ dedim. Elimizde, havuz sistemine koyacağımız personelin listesi vardı ve ben o listeyi yırtıp attım arkadaşlar. Elimizden geldiği kadar hep beraber, gittiğimiz yere kadar gideceğiz.” şeklinde konuştu.
“KAVGAYLA GÜRÜLTÜYLE İŞİMİZ YOK; BİZİM İŞİMİZ SEVGİDEN VE HİZMETTEN YANA”
Kocadon ayrıca hem belediye içerisinde hem vatandaşla iletişimde birlik ve beraberliğin, sevginin, saygının ve güler yüzün önemine değinerek şunları söyledi: “Biz yeter ki moralimizi ve motivasyonumuzu bozmayalım. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmamıza devam edelim. Sizi rencide edecek eleştirilere değil, yapıcı eleştirilere odaklanın. Bizim felsefemiz sevmekten, hoşgörüden ve kucaklaşmadan yanadır. Çalıştığınız alanlarda da dikkatli çalışın, vatandaşlarımızla iyi geçinin, onları kırmayın. İnsanlarla inatlaşmak bize hiç bir fayda getirmez. Bizim kavga ile gürültü ile işimiz yok; bizim işimiz sevgiden ve hizmetten yana olacak arkadaşlar. Biraz geç yapalım ama temiz yapalım. Siz bizim dışarıda bulunan personelimiz olduğunuz için bir nevi de bizim aynamızsınız. Ofis ve bürolarınızın kapısını halk çaldığı için lütfen o halkla iyi geçininiz. Onlara karşı sevgi ve saygımızı en üst seviyede tutalım. Belki gelen vatandaşın işi yasa gereği olmayacak bir iştir. Hemen ‘Bu iş olmaz’ diyerek vatandaşı göndermeyelim. O vatandaşa bu işinin neden olamayacağını, nasıl olması gerektiğini en ince ayrıntısına kadar söyleyelim, vatandaşı bilgisiz bırakmayalım.”
“BEN YAPTIM, OLDU DEVRİ BİTTİ”
İmar ile ilgili alınan tedbirlerin sonuç vermeye başladığını da belirten Başkan Kocadon, “Bodrum’daki inşaatları düzgün hale getirmek zorundayız. Artık ‘Ben yaptım, oldu!’ devri bitti arkadaşlar. Şu anda imar konusunda almış olduğumuz karar ve tutumumuz; Bodrum’daki mimarı da mühendisi de yapı denetimcilerini de kendine getirdi. Ruhsatı olmayan inşaata beton bile dökmüyorlar. Bu işi yapanlar, inşaat sahiplerine ‘Önce ruhsatını al gel’ diyor.” dedi.
Çalışmalarla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a bilgi veren Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, “Biz arkadaşlarımızla toplanıyoruz, gündemi değerlendiriyoruz. Aynı şekilde koordineli olarak çalışmaktayız. Yaklaşan yaz sezonu için çalışmalarımıza da başladık. Müdürlüklerimiz sezona yönelik tedbirlerini alarak çalışmaların birçoğunu yaptı. Eksiklerimiz yok demiyoruz; eksik kaldığımız konuları biliyoruz ve bu konuları düzeltmek için de sürekli müdürlerimizle irtibat halindeyiz.” şeklinde konuştu.
Başkan Mehmet Kocadon konuşmasını, “Müdür ve sorumlu arkadaşlarım. Sizler yalnız değilsiniz. Bodrum Belediye Başkanınız, Başkan Yardımcılarımız, hep sizlerin yanında. Her ne sıkıntınız, sorununuz olursa bana ulaşabilirsiniz. Ben sizlerin içerisinden gelen birisiyim. Amacımız Bodrumlulara ve tatilcilere hizmet etmek. Bu bağlamda göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.