Tepebaşı Belediyesi yurttaşların hayatını kolaylaştırmaya yönelik olarak hayata geçirdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Artık akülü engelli aracı kullanan yurttaşlar çeşitli merkezlere yerleştirilen sistemler sayesinde araçlarını ücretsiz şekilde şarj edebilecekler.
Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, NEO, Espark, Kanatlı, Özdilek AVM’lerde hizmete sunulan Kiosk cihazlarına entegre edilen bir sistem sayesinde akülü engelli araçlarını şarj edilebiliyor. Espark AVM’de kurulan sistemi kullanan vatandaşlarla bir araya gelen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç “Bugün Eskişehir’de ilk kez akülü engelli araçları için şarj noktaları oluşturduk. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, NEO, Espark, Kanatlı, Özdilek AVM’lere şarj istasyonları yerleştirdik. Kullanıcılar, şarj etmekle beraber, belediyenin web sayfasını izleyebiliyorlar. Bu ilk devamı gelecek ve bundan ücret alınmayacak. Yurttaşlar, yaklaşık 45 dakikalık şarj süresinde interneti de kullanabilecek. Engelli vatandaşlarımızın aküsü bittiğinde yolda kalıyorlardı. Artık bu sorunları aşılmış oldu. Engelli kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum. Bu daha sonra hastanelere, vatandaşın çok kullandığı noktalara koyulabilir. Bu aletler yaklaşık 5-6 bine satılan üniteler. Belediyemiz bunu sadece 500 liraya mal etti ve engelli bireylerin hizmetine sundu. Nasıl daha önce telefonlar için şarj üniteleri kurduysak, kırsalda hayvanların sulanması ile ilgili suyun kullanıldığı noktaları hazırladıysak, bu da tamamen belediyemizin kendi imkanları ile ürettiği bir ünite oldu. Ben emeği geçen Başta Bilgi İşlem Müdürü Suat Yalnızoğlu’na ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Böyle üretken olmaları hem kullanan vatandaşı hem de belediyeyi çok rahatlatıyor, maliyetler düşüyor. O açıdan da önemli bir hizmet verilmiş oluyor” dedi.
Akülü araç sahibi yurttaşlar ise hizmetten oldukça memnun olduklarını anlattılar. Artık yolda kalma sorunlarının olmadığını ifade eden yurttaşlar, bu anlamlı hizmet için Başkan Ataç’a teşekkür ettiler.