Türk Böbrek Vakfı’nın Trakya’da Yapacağı Böbrek Sağlığının Korunması Yönündeki Alan Çalışmaları Projesi, ‘T.C. Kalkınma Bakanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından mali destek almaya hak kazandı.
Türk Böbrek Vakfı tarafından yapılan açıklamada, vakfın Trakya bölgesi; Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde yapacağı “Böbrek Hastalıkları ve Son Dönem Kronik Böbrek Yetmezliği Hastalığı ile mücadele” isimli saha çalışmaları projesine, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, “2015 yılı Sosyo - Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı” çerçevesinde destek verilmesine karar verildiği bildirildi.
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Türk Böbrek Vakfı tarafından hazırlanan proje ile farkındalığı az ve sinsi olarak ilerleyen böbrek hastalıkları ve son evresi olan son dönem kronik böbrek yetmezliği konusunda saha çalışmaları yapılacaktır. Geleceğimizin emaneti olan çocuklarımıza, öğretmen ve velilerine ‘beslenme alışkanlıkları’ konusunda verilecek eğitimlerle, önlenebilir bu hastalıklar için bilinçlendirme ve farkındalık yaratılarak, ailelerine ve bölge insanına yayılması sağlanmış olacaktır” dedi.
Yapılan açıklamada üç ilde 1. basamak hekimlere (aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi ve hastanelerin acil servis hekimleri), Nefroloji uzmanı öğretim görevlileri tarafından seminerler verileceğinde belirtildi.
Böbrek hastalıklarının ve son evresi olan son dönem kronik böbrek yetmezliğinin ülkemizde önemli bir halk sağılığı sorunu olduğunu belirten TBV Başkanı Timur Erk, “Örnek bir proje olarak Trakya illerinde yapılacak bu çalışma ile hem bireylerin yaşam kalitelerinin ve üretime olan katkılarının artması sağlanacak hem de bilinçlendirme sureti ile böbrek hastalıklarının önlemesi sayesinde sağlık giderlerinde tasarruf sağlanacaktır. Aynı zamanda bu tasarruflarla kamu yararı yaratılmış ve bölgenin sosyo-ekonomik gelişmesine katkı sağlanmış olacaktır” dedi.
Bu projenin bölge halkına hayırlı olmasını temenni eden Timur Erk, Trakya Kalkınma Ajansına “toplum sağlığına ve kamu yararına olan duyarlılıkları” için teşekkürlerini iletti.