Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Birahim Soumare, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüsyin Cahit Özden’i makamında ziyaret etti.
Samimi ve sempatik tavırları ile ziyareti ren katan Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Birahim Soumare, ilk defa bir il başkanlığı ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek, "AK parti’nin vizyonunu çok iyi biliyor ve yakından takip ediyorum. Düşüncelerinin ve izlediği yolu çok beğeniyorum. AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etmek, benim gibi bir Büyükelçi için çok önemli. Ekonomik ve politika misyonları vardır. Bu politika üzerine gittiğimiz zaman, iki ülke Cumhurbaşkanlarının verdiği sözler üzerine hareket edildiği zaman daha iyi olur. Ve bu partiyi temsilen siz varsınız. Bizim Cumhurbaşkanımız da bir partiyi temsil ediyor. İnşallah iki parti arasındaki iş birliği, ülkeler arasındaki iş birliğini de pekiştirir. Mali Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyaretinde ben de bulundum. Türk iş adamlarının, Malili iş adamları ile ortak iş bağlantısı konusunda önemli kararlar alındı. Biz Türk iş adamlarını iş alanı konusunda Mali’ye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’de, Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Birahim Soumare’nin il başkanlığını ziyaretinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Büyükelçi’nin ziyaret için bizim partimizi seçmesi, bizi ziyaret etmesi bizim için önemli bir gurur oldu. İki ülkenin Cumhurbaşkanları ve Başbakanlarının aldığı kararlar ve çalışma prensipleri bizimde prensiplerimizdir. Onların aldığı kararlara uyacağız. Bizimde Kayseri olarak bu konularda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız." dedi.
Soumare, Ak Parti’nin ve Cumhurbaşkanı’nın izlediği yol bizim ve tüm Afrika ülkeleri için çok ama çok önemli. Türkiye bizlere yardımcı olduğu sürece, Afrika ülkeleri de diğer mazlum ülkelere yardımcı olmak için çabalayacak. Ve Müslüman ülkeler birlikte hareket edecek. Biz Türkiye’yi, mazlumların yanında olan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde tanıyoruz. 2001 yılında Türkiye kapılarını Afrika’ya ve Müslümanlara açtı. Bu bizler için çok önemli bir konu." dedi.