Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi’nde okuyan öğretmen adayı öğrencilere Fatih Projesi’ni tanıttı.
MEÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda ‘Eğitimde Fatih Projesi’ne ilişkin aday öğretmenlere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi. Proje eğitmenleri tarafından yapılan 3. bilgilendirme seminerinde, aday öğretmenlere Fatih Projesi ve bileşenleri anlatıldı. Seminer süresince Eğitimde Fatih Projesi ve projede önemli destek platformu olan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunuldu.
Seminere ilişkin bilgi veren BT İl Koordinatörü Erol Uysal, öğretmenlerin alacakları hizmet içi eğitimlerin Fatih Projesi’nin yürütülmesinde sağlayacağı kolaylıklara dikkat çekerek, proje kapsamında bulunan tüm okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik verilen eğitimlerin tamamlanmakta olduğunu belirtti. Hizmet içi eğitimlerin Fatih Projesi’nin yürütülmesinde büyük kolaylık sağlayacağını vurgulayan Uysal, Türkiye’de ilk defa Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalarla üniversite ile işbirliği sağlayarak Eğitim Fakültesi öğretim görevlilerine ve öğrencilerine Fatih Projesi bilgilendirmeleri yapıldığını kaydetti. MEÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile görüşülerek bir eğitim plan oluşturulduklarını ifade eden Uysal, plan dahilinde Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencilerine ve formasyon eğitimi alan aday öğretmenlere yönelik bilgilendirmelerin yapıldığını söyledi. Yakın gelecekte öğretmen olarak sahada çalışmaya başlayacak ve projenin direkt uygulayıcısı olacak aday öğretmenlerin bilgilendirilmesi için bu çalışmaları yaptıkları dile getiren Uysal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Eğitimde Fatih Projesi’ni saha geneline yaymayı düşündüklerini sözlerine ekledi.