“Fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması ve obezite riskinin azaltılması” adı altında hazırlanan proje kapsamında;merkez ve ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarda, büro çalışanlarına yönelik ofis egzersizleri eğitimlerinin ilki Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ nün peşi sıra ikincisi;Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ nin Faaliyet Atölyesi’ nde gerçekleştirildi.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü AR-GE Birimi Spor Uzmanı Aşkın Atan;katılımcılara baştan ayağa, ofis ortamında yapılabilecek bir seri egzersiz hareketini uygulamalı olarak gösterdi. Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Hüseyin Yalçın BÜYÜKKARABACAK’ ın da katıldığı eğitimde materyal olarak “Stres Topu” ve “Plates Lastiği” kullanıldı.

Projeyi çok gerekli ve başarılı bulan Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Güven Özyurt katılımcılara Stres Topu ve Plates Lastiği hediye etti. 2016 yılı içerisinde bütün kurum ve kuruluşlara gidilerek, 5000 ofis çalışanına eğitim verileceğini dile getirdi.