Samsun'da yaşayan vatandaşlar,  Samsun Canlı Haber mikrofonlarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınması, iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir" açıklamalarını değelrendirdi. 
Vatandaşların  birçoğu, kadına şiddet, çocuk istismarı ve cinayet gibi suçların önüne geçilebilmesi içinidam cezasının getirilmesi gerektiğini ifade etti.


GÜNDEME GELMELİ
Sebahattin DOĞAN:İdamın tekrar gündemi gelmesini istiyorum. Suçlular cezalarını hafif bir şekilde çekmemeli. Bir insanın canına kıyılıyorsa o kişi de ağır bir şekilde cezalandırılmalı, idam edilmeli. 

İDAM GELMELİ
Hüseyin COŞKUN:Günümüzde yaşanan iğrenç ve ilkel suçlara ceza olarak idam gelmeli. İdam iyi bir şey değil, savunmuyoruz fakat ağır suçların sonucu idam olmalı ki caydırıcı olsun. Devlet büyükleri buna karar verip, idamın tekrar gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

SUÇ ORANI AZALIR
Şahin DEĞİRMENCİ: İdam gelirse insanları can korkusu alacak. Bu nedenle işlenen suçlar da azalabilir. Kişiler işlemiş oldukları iğrenç suçların cezalarını ağır bir şekilde çekmeliler ki bir daha böyle olaylar yaşanmasın.

İDAMI DESTEKLEMİYORUM
Hasan Hüseyin ÇOLAK:İdam edilmek, insanın yaşam hakkının elinden aldığı için çok fazla desteklemiyorum. İğrenç suçları işleyen kişilere daha ağır cezalar verilmeli. İdamın gündeme gelmesi doğru değil.

KARAR HÜKÜMETİN
Tolga İNANLI: Türkiye şartlarında idam cezasının gelmesi çok zor. Koronavirüsten dolayı ülke karışmış durumda fakat işlenen ağır suçların cezaları daha da arttırılmalı. Hükümetin doğru karar vereceğini düşünüyorum.

SUÇLAR AZALIR
Yücel TÜRK: Yaşanan olaylar azalması gerekirken gün geçtikçe artıyor. Bu nedenle idam gelmesi, işlenen suçların minimuma indirilmesine yardımcı olur. Taciz, istismar gibi konularda en ağır cezalar verilip, can korkusu yaşatılmalı.

ENDİŞELENİYORUZ
Nurten IŞIK: İdamın gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Masum insanların canına kıyan kişiler en ağır cezaları almalı. İdam gelmezse bile ömür boyu hapis cezası almalılar. Küçük çocuklarımızı dışarı salmaya korkuyoruz. Hep endişe içinde kalıyoruz.

İDAMA KARŞIYIM
Emine OKTAN: İdamın getirilmesine karşıyım. Suçsuz yere bir sürü kişi canından olabilir. Günümüzde iftiraya uğrayan kişiler de oluyor. Bu nedenle idam değil de, ağır cezalar gelmeli.

DESTEKLERİZ
Sinan YILMAZ: Devletimiz alınacak kararı gerekli buluyorsa biz de desteklemek durumunda kalırız. İşlenen suçların bir karşılığı olmalı. Gereken en ağır cezalar verilmeli. 

ENGEL OLUR
Mehmet GÜLMEN: İdamın gelmesi taraftarıyım. İdam gelirse oluşan yolsuzluklar, kadına şiddet, çocuğa istismar gibi suçların önüne geçilebilir. İdam cezasının gelmesi ile birlikte suç oranlarının azalacağını düşünüyorum. 

Esra VURAL