Bartın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kozcağız Çok Programlı Lisesinde öğrencilere, uyuşturucu madde ve uyuşturucu maddeden korunma yolları konusunda seminer verdi.
Seminere Bartın Merkez İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Yağan, Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Cengiz Ataman, Kozcağız Karakol Komutanı Efrail Dilmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Seminerde öğrencilere uyuşturucu maddelerinin zararları ve insan hayatına verdiği olumsuz etkiler anlatıldı. Bir şekilde uyuşturucu bağımlısı olanların tedavi süreçleri konusunda da bilgi veren jandarma ekipleri, öğrencilere topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri ve gelecek hedeflerine ulaşmak için derslerine çalışıp, uyuşturucudan ve uyuşturucu madde kullanan arkadaş gruplarından uzak durmalarını istedi. Uyuşturucunun zararları ve sonucunda işlenen suçlar konusunda da ayrıntılı bilgiler verilirken öğrencilerden gelen sorular cevaplandı.
Bartın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Kısım Amirliğinde görev yapan Narkotik köpeği ’Dalga’, öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşırken, saklanan uyuşturucuyu bularak öğrencilere kısa süreli bir gösteri yaptı.