Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Altuğ Bıçakçı, Türkiye’de sterilizasyon sistemini kullanan 3. diş hekimliği fakültesi olarak tedaviye gelenlerin “hastalık kapar mıyım” şeklindeki endişesini ortadan kaldırdıklarını söyledi.
Tokat’ta 2013 yılında hasta kabulüne başlayan Diş Hekimliği Fakültesi’nde kısa bir süre önce kurulan sterilizasyon sistemi ile hastalara daha sağlıklı hizmet veriliyor. Sterilizasyon sistemiyle birlikte diş tedavisinde kullanılan aletler son teknolojik aletlerle mikroplardan arındırılarak tedavi hizmetlerinde kullanılıyor. GOÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Altuğ Bıçakçı, Türkiye’de sterilizasyon sistemini kullanan 3. diş hekimliği fakültesi olduklarını söyledi. Günün gereksinimlerine uygun bir şekilde diş tedavisinde kullanılan aletlerin daha steril olarak kullanılmaya başladığını ifade eden Bıçakçı, steril edilen aletlerin yeniden ambalajlanarak kayıt altına alındığını belirterek, “Steril edilen aletlerin takibi mümkün. Örnek verecek olursak tedavi olan bir hastanın hangi aletle, tarih ve saat olarak sistemden görebileceğiz. Ayrıca aletlerin kim tarafından hangi makinede steril edildiğini, steril edilme koşullarını gösteren indikatör dediğimiz kayıtlarla beraber de sunabileceğiz. Bu çok önemli” diye konuştu.
En küçük dişleri kesmekte kullanılan frezden büyük cerrahi aletlere kadar aynı standartlarda sterilizasyon yapıldığını ifade eden Bıçakçı, “Vatandaşlardan bazılarının diş hekimliği korkuları arasında acaba bir hastalık kapar mıyım endişesi oluyor. Bu yöntemler bunu biz tamamıyla ortadan kaldırmış olduk bu. Bu sistemin bizlere ciddi anlamda maddi külfeti de oluyor. Ama sağlık her şeyden önemli” dedi