BAYAT'IN İLK ŞEHİDİNİ BİNLER UĞURLADI
Tunceli'de Vali Konağı'nda nöbet tutarken, teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit düşen özel harekat polisi Aydın Nazillioğlu, Balıkesir'in Altıeylül İlçesine bağlı Bayat Mahallesi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Şehidin cenazesi bugün Elazığ'daki törenin ardından önce askeri uçakla Balıkesir'e, daha sonra da Bayat'a getirildi. Cenazeyi binlerce Balıkesirli dua ve gözyaşlarıyla karşılayıp, acıya ortak oldu. Vatandaşlar torunlarını kaybeden Sevim ve Niyazi Nazillioğlu'nun elini öperek, başsağlığı diledi. Dede Niyazi Nazillioğlu cenazede fenalık geçirdi. Cenazeyi almak için Elazığ'a giden şehidin anne Asiye Nazillioğlu ve babası Yaşar Nazillioğlu metanetleri ile dikkat çekerken, şehidin küçük kardeşi Niyazi ise ağabeyinin polis şapkasını taktı. Amca Mustafa Nazillioğlu, yeğeninin ardından gözyaşı dökerken, "Bu insanlar bizi nereden tanıyor? Nereden geldiler? Hoş geldiler" diye ağıt yaktı.
Cenaze törenine Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Ak Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ak Partili Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Ali Aydınlıoğlu, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Ahmet Akın, MHP Balıkesir milletvekilleri İsmail Ok ve Recep Çetin, Balıkesir İl Emiyet Müdürü Ferudun Boz, şehit aileleri, gaziler, askerler, polisler ve vatandaşlar katıldı. Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, Balıkesirspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ve futbolcular da şehidi uğurlamaya geldi. Şehidin evinin önünde dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından cenaze ikindide Bayat Mahallesi Mezarlığı'na götürülüp, burada kılınan namazın ardından toprağa verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk gönderdi. Sürekli duaların okunduğu cenaze töreninde slogan atılmadı.

FOTOĞRAF