AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Faruk Aktarlı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Faruk Aktarlı, mesajında, "Bir millet için bazı anlar olur ki; ölüm ile hayatın, esaret ile hürriyet arasında kıl kadar mesafenin kaldığı zamanlar vardır. O zamanlardan biri de, adı söylendiğinde yürekleri titreten Çanakkale’de yaşanmıştır. Sadece bir şehir değil ! Dünya’nın Üçte ikisine hükmeden bir imparatorluğun dirilişi ve bir milletin ebedi olarak varoluşunun ruhudur Çanakkale. Bütün imkansızlıklara rağmen milletin bağımsızlığını, onurunu korumak için geride gözü yaşlı analar, babalar ve yârlarını bırakarak yüce değerler uğruna göğsünü yedi düvele karşı siper ettiler. Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Laz’ı hep beraber omuz omuza savaştıklar. Dedelerimiz Şavşat olduğu gibi şuanda aynı yerde omuz omuza yatmaktadır. Ülkemizin Milli Birlik ve Beraberliğinin tesisi için Çanakkale’de yaşayan milli şuur ve yüksek ruhu çocuklarımıza, gençlerimize toplumun tüm kesimlerine anlatmak ve yaşatmak gerekir.
Millet olarak çok badirelerden geçtik, düştüğümüz yerden kalkmayı bilen bir milletiz. Yeni Türkiye’de tekrar şahlanan ve Dünya arenasında söz sahibi olan bir ülke olarak emin adımlarla büyüyerek 2023 hedefimize doğru yürümekteyiz. Çözüm sürecinin en önemli aşamasında olduğumuz bu dönemde en çok ihtiyacımız olan Çanakkale ruhu ve şuurudur. Bu ruhla hareket ederek bu düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.