Germencik Belediyesi, uyguladığı yöntemlerle ilçede önemli bir temizlik atağı gerçekleştiriyor.

Rutin temizlik çalışmalarına ek olarak “Toplu Temizlik” uygulamasını ile temizlik ekiplerini bir arada toplayarak günün belli saatlerinde ve her gün başka bir mahallede olmak üzere temizlik çalışmaları yapılıyor.

Temizlik ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla rutin çöp toplama ve temizlik işlemlerinden sonra yol kenarlarındaki taş, moloz ve benzeri atıklar toplanıkken, cadde ve sokaklar süpürülüyor, yollar yıkanıyor. Hafta sonlarını da boş geçirmeyen temizlik ekipleri, yaklaşık 25 personeli ile günün belli saatlerinde girdiği bir mahalleyi tamamen temizliyor. Temizlik işçilerine açık kasa çöp kamyonları ile fil süpürge araçlarının da eşlik ettiği uygulamada, yıkanması gerekli olan bölgelerde sulu sistem süpürme aracı ile girilerek sokaklar temizleniyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın; “Bir yandan projelerimizi hayata geçirirken diğer yandan daha temiz Germencik için çalışıyoruz. Sokaklar şehrin aynasıdır. Amacımız hemşerilerimizin daha temiz, daha huzurlu bir ilçede yaşamalarını sağlamak. Mevcut araçlarla yeni alımlar gerçekleştirerek, birlikte daha güçlü hala gelen temizlik ekip ve ekipmanlarımız ile Germencik’in temizliği daha iyi şartlarda gerçekleştiriyoruz" dedi.