Eski Emniyet Genel Müdürü, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Celal Uzunkaya, 40 yılı aşkın meslek hayatında kentten hiç kopmadığını belirterek, "Devlet adabı ve edebiyle Samsun'a hizmet verme amacıyla böyle bir yola çıktım" dedi.

"SAMSUN İLE İRTİBATIMI KESMEDİM" 

Uzunkaya, Kanal S ekranlarında Samsun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın konuğu oldu. Aday adaylığı süreci ve yerel yönetimlere bakış açısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Uzunkaya, "Meslek hayatım boyunca Samsun'la irtibatımı hiç kesmedim. 40 yılı aşkın yıl boyunca ülkemin her yerinde alnımızın akıyla çok güzel hizmetler yaptığıma inanıyorum. Doğduğum şehre hizmet etme kapısı olarak karşıma belediye başkanlığı süreci çıktı. Yerel yönetimlerin çok önemli olduğuna inanan biriyim. Kamu hizmetinde yaptığınız görev muhatabına ulaşırken yolda bir çok kazaya uğruyor. Ama yerel hizmetler çok daha farklı. Arada bir aracı olmadan direkt vatandaşa ulaşıyor. Bu yönüyle çok önemli bir işlevi olan bir hizmet yeri. Allah nasip etti böyle bir alana talip oldum. Devlet adabı ve edebiyle hizmet verme amacıyla böyle bir yola çıktım" diye konuştu.

"HİÇBİR ZAMAN AYRIM YAPMADIM" 

Kamudaki görev sürecinde her zaman hakkaniyetli davrandığının altını çizen Uzunkaya, "Bulunduğum yerde insanlar arasında hiçbir zaman ayrım yapmadım. Eşitlik, adalet anlayışımın ne denli hassas olduğumu beni tanıyanlar bilir. Bu zamana kadar en küçük ihmalde akrabamı dahi korumadım, kendi personelime dahi trafik cezası yazdım. Bulunduğum şehirlerde de Samsunlu hemşehrilerimizin sorunlarıyla her zaman yakından ilgilendim. Bu, diğerlerinin haklarını öteledim anlamında değil. Hemşehriciliğin bir ayrıştırıcı unsur olarak değil, bir zenginlik unsuru olarak ortaya koyulduğu bir süreçte, görevimin her aşamasında STK'larla, odalarla hep irtibatım oldu. Samsun'un sorunlarını bizzat takip ettim. Samsun'un dününü bugününü biliyorum. Herkesin özlediği, daha iyi, Samsun'un geleceğine dönük hayallerimi de son derece net olarak ortaya koyabilecek bilgim, birikimim, projelerim var" ifadelerini kullandı.  

Gürkan Sarıkaya ile Seçim Vitrini 28 Mart Perşembe Gürkan Sarıkaya ile Seçim Vitrini 28 Mart Perşembe

"SORUNLAR ÖNCELENECEK"

Aday gösterilip başkan seçildiği takdirde vatandaşın sorunlarının öncelenerek, ortak akıl çerçevesinde çözüme ulaşacağı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğinin sözünü veren Uzunkaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızın kendi taleplerini, beklentilerini, sorunlarını çözülmesi noktasına kendilerine her konuda danışılan, görüşlerine başvurulan, istişare anlayışını geliştiren, sorunların önceliklerine göre belediye ve devlet imkanları çerçevesinde kademe kademe hızlıca en ekonomik şekilde çözümleneceği şeffaf bir yönetim anlayışını benimsiyorum. Biz hizmet vereniz, bir de bizden hizmet alan insanlar var. Onların varlığı bizim varlığımızın gerekçesi. Bugüne kadar verdiğimiz hizmetlerde 'müşteri memnuniyeti' anlayışıyla hareket ettim. Samsunlu hemşehrilerime, imkanlar ölçüsünde, talepleri önceleyerek, adil, tarafsız, adaletli bir yönetim anlayışını taahhüt edebilirim."

Bu haber ajans tarafından hazırlanmıştır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.