Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersinlilerin kurtuluş mücadelesinde bağımsızlık destanı yazarak, var oluş mücadelesinde milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün davranmayacağını herkese ilan ettiklerini vurguladı.
Vali Çakacak, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, Akdeniz’in incisi Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çakacak, “1. Dünya Savaşı sonrasında sömürgeci güçlerin işgaline uğramış kentimiz, Türk milletinin hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini bütün dünyaya göstererek bağımsızlık meşalesini 3 Ocak 1922 tarihinde bir daha sönmemek üzere yakmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda her türlü imkansızlıklar içerisinde milletimiz gücünü bütün dünyaya göstermiştir. Kurtuluş mücadelesinde bağımsızlık destanı yazan Mersinliler, var oluş mücadelesinde milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün davranmayacağını herkese ilan etmiştir” dedi.
“Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Mersinliler, Mersin’e Sahip Çıkınız’ sözünden hareketle atalarımızın bize bıraktığı bu güzel emaneti birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha yukarılara çıkararak emanete sahip çıktığımızı göstermeliyiz” diyen Çakacak, şunları kaydetti: “Farklı inanç, dil ve kültürleri yüzyıllardır bir arada yaşayan Mersin halkı olarak farklılıklarımızı ayrışma unsuru değil, bilakis zenginlik olarak görerek, hoşgörü ve barış medeniyetinin mirasçıları olarak birbirimizi sevgiyle, kardeşçe kucaklayarak geleceğe umutla ve kararlılıkla yürüyeceğiz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde destan yazarak Türk milletinin gücünü bütün dünyaya gösteren kahramanları saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyor, tüm Mersinli hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”