SAMSUN - ANKARA YÜKSEK HIZLI TRENİNİN ANA İSTASYONU NEREDE OLACAK?

Samsun ili ve vatandaşları için oldukça kullanışlı olacağı düşünülen yüksek hızlı trenin, Samsun'un Canik ilçesinde ana istasyonu bulunacak. Ayrıca Samsun, Karadeniz’de kara, hava, demir ve denizyolunu bünyesinde bulunduran tek il ve Türkiye genelinde de dört ilden birisi olması nedeniyle avantajlı bir şehir özelliği taşımaktadır.

SAMSUN - ANKARA ARASI YÜKSEK HIZLI TREN NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın "Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı" kapsamında, Ankara-Samsun arası Yüksek Hızlı Tren projesi, 2053 yılına kadar tamamlanacak.

SAMSUN-ANKARA ARASI YÜKSEK HIZLI TREN 450 KİLOMETRE

Samsunluların merakla beklediği hızlı tren ile ilgili detaylar ise şöyle;

Ankara- Samsun arasındaki mesafeyi 2 saate indireceği planlanan hızlı tren projesinde Kavak ve Havza illerinde birer  istasyon bulunacak. Samsun, Amasya, Tokat, Çorum, Yozgat ve Kırıkkale illlerini kapsayacak şekilde yapılacak 450 kilometre uzunluğunda olması planlanan hattın ana güzergahı 284 kilometre uzunluğunda olacak.

ANA İSTASYON CANİK İLÇESİNDE

Samsun-Ankara arasında ulaşımı kolaylaştıracak olan, yüksek hızlı trenin, Samsun'daki ana istasyon yerinin ise Samsun'un Canik ilçesinde olması planlanıyor.

2053 YILINDA AKTİF

İhalesi tamamlanan, Samsun -Ankara hızlı treninin yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bünyesinde bulunmakta olup projenin 2053 yılında aktif olması hedefleniyor. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.