Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bitlis’e gelen çarşı merkezindeki halkla sohbet etti.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Işık, Ulu Cami’de öğlen namazını kıldıktan sonra bir çay evinde esnaf ve halkla bir süre sohbet edip çay içti. Son 10 yılda dünya çapındaki 10 büyük projenin 6 tanesinin Türkiye’de yapıldığını anlatan Başbakan Yardımcısı Işık, “Osmangazi köprüsü, 3. köprü, havalimanı, Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul, Akkuyu projeleri. Çok şükür ülkenin bunu yapacak imkan ve gücü var. İstikrar olduğu zaman ülke ayağa kalkıyor ve hizmet oluyor. Osmangazi köprüsü, 3. köprü, havalimanı, Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul, Akkuyu projeleri. Çok şükür ülkenin bunu yapacak imkan ve gücü var. İstikrar olduğu zaman ülke ayağa kalkıyor ve hizmet oluyor. Önceden Gebze’den Yalova’ya giderken ya körfezi dolanmak ya da arabalı vapurla karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyorduk. Şimdi yürütülen çalışmalarla bu mesafe 4 dakikaya indirildi” dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye geldiğini ve nükleer santralin temelini attıklarını anımsatan Başbakan Yardımcısı Işık, bu santralin bitmesiyle Türkiye’nin elektriğinin sadece yüzde 10’nun buradan karşılanacağının altını çizdi. 40 yıllık hayal olan Osman Gazi Köprüsü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın vizyonuyla hayata geçirildiğini anlatan Başbakan Yardımcısı Işık, Bitlis halkının da referandumda kendilerine yüzde 60 destek verdiğini aktardı. Vatandaşların bölgeye yürütülen çalışmalarla ilgili taleplerini dinleyen Başbakan Yardımcısı Işık, “Buraların tamamını altından kaplasak, en güzel eserleri yapsak terör tehlikesi olduğu zaman insanlar gelmez. Geçen yıla oranla şu anda turist sayısında iki kat artış var. Sonbaharda bir kampanya yapacağız. Daha çok turist gelecek. Bu sene de geçen yılın sayılarını geçeceğiz. Ama eminim gelecek yıl daha iyi olacak. Çünkü insanlar artık Bitlis’e gelmeye korkmuyor. Güvenlik güçlerimiz terörle öyle bir mücadele ediyor ki, terör örgütüne adım atacak alan bırakmıyor. İnsanlar da güvenle Bitlis’e, Van’a, Hakkari’ye, Muş’a, Bingöl’e geliyor. Bu, insanların kendini güvendi hissetme meselesi. İnanıyorum seneye daha iyi olacak. Terör tehdidi bölgede gittikçe azalıyor. Öyle nokta gelecek ki ’bu kadar turisti nasıl ağırlayacağız’ noktasına geleceksiniz. Çalışmalar tamamlanınca daha güzel olacak. Terörün bölgenin başında defolması lazım. Yoksa bu kadar güzel yaylalar başka nerede var. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl daha iyi. 2018 daha iyi olacak. Son baharda da bir kampanya yapacağız. Bölgeye daha gazla iç turisti çekmek için. Güzel çalışmalar yapıyoruz. Sizlerin desteğiyle ülkemizde daha güzel şeyler olacak, bundan herkes nasibini alacak” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında da vatandaşların bayraklarını alarak meydanlara koştuğunu belirten Başbakan Yardımcısı Işık, “15 Temmuz aslında milletin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Doğuyla batının, kuzeyle güneyin farkının olmadığını ortaya koyu. Bayrağını alan meydana doldu. Bu Bitlis’te de, Kocaeli’nde de, İzmir’de de, Yozgat’ta da Hakkari’de de böyle oldu. Zor zamanlar milletlerin ve insanların kalitesini ortaya koyuyor. İşte 15 Temmuz zor zamandı ne kadar büyük millet olduğumuzu bir kez daha gördük. Hainler güya Türkiye’yi ele geçireceklerdi ama kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştüler” dedi.

Esnaf ve halk ziyaretinin ardından Ak Parti Danışma Meclisi Toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Işık, burada partililere hitap etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ile AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bitlis’in sıradan bir şehir olmadığını belirterek, "Bitlis bize bu toprakların ebedi mekan olmasında köşe taşlığı yapmış ve bundan sonrada bu misyonu inşallah kıyamete kadar üstlenecek. İdris-i Bitlis’i buralı ama çok fazla bilinmez. İdris-i Bitlis’inin gerçekten Osmanlı tarihindeki çok önemli isimlerden biri olduğunu ancak tarihçiler iyi biliyor. İkinci Beyazid’in ve özellikle Yavuz Sultan Selimle kurduğu o çok yakın ilişki ve bölgenin fethinde aldığı rol ve Mısır’ın yönetimi açısından Yavuz Sultan Selim’e verdiği fikirle görüşle bugün hala canlılığını tazeliğini koruyor. Bu topraklar mümin topraklar bu topraklarda memleket ve bütün insanlığa faydalı çok şey yetişiyor. Yetişmeyen bir şey var, Allah’a hamdolsun ihanet ve bölücülük yetişmiyor” diye konuştu.

Türkiye’nin 2002 öncesinde IMF’nin üç kuruşuna muhtaç bir ülke olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Işık, “IMF’nin üç kuruşuna muhtaç olan bir ülke yanı başında ki terör yapılaşmasına müdahale edebilir miydi? IMF’den gelecek 500 milyon dolar kredi gelmediği zaman memurun emeklinin maaşını ödemeyen bir Türkiye Kudüs konusunda bütün dünyayı ayağa kaldırabilir miydi? Bugün artık Türkiye kimseye eyvallah demiyor. Aman ha şu adımı atarsan Amerika ne der, IMF ne der diye bir derdimiz tasamız yok. Bugün Türkiye dünyada aynı anda terör örgütüyle mücadele eden ülke konumundadır. PKK terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Artık terör örgütü adım atamaz hala geldi. Bunun en güzel göstergelerinden biri 2006 da gelen turistin 2007 yılında iki katına çıkmasıdır. Büyük bir medeniyetin ve büyük bir kültürün merkezi olmuş bir şehirde işsizlik kabul edilebilir mi? Ama yatırımcının gelmesi için ilk önce ne gerekiyor? Güvenlik gerekiyor. Şu anda yaklaşık son 1,5 yılda 4 bin kişi tekstil alanında istihdam edilmiş. Burada o terörün baskısı olsa hangi iş adamı gelip burada yatırım yapar. Bunun için bu terörle mücadeleyi hiçbir şekilde aksatmadan kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’a verilen çeşitli hediyelerin ardından Tatvan Belediyesini ziyaret etmek ve kanaat önderleri ile toplantı yapmak üzere Tatvan’a geçti.