Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () -TOKAT'ta '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle bir araya gelen kadınlar, 'Kadına yönelik şiddete dur de' yürüyüşü düzenledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş Niksar yolu kavşağında başladı. Tokat Valisi Cevdet Can'ın eşi Naima Can'ın da katıldığı yürüyüşte kadınlar çeşitli dövizler taşıdı. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ın da destek verdiği yürüyüşte kadınlar 'Kadına şiddete hayır' diye slogan attı. Bazı kadınlar ellerinde bulunan karanfilleri kaldırım kenarında bekleyen erkeklere verdi. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.
Grup adına açıklamayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanı Ayşe Betül Tanrıverdi yaptı. Tanrıverdi, kadının kamusal ve özel yaşamında fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine ve mağduriyetine neden olan şiddetin her türünü kınadıklarını söyledi. Tanrıverdi, şöyle dedi:
"Kadına yönelik şiddet temel hak ve özgürlüğünün ihlalidir. Kadınlar erkek arasında eşit olmayan güç ilişkisinin sonucu ortaya çıkan, kadını erkeğe bağımlı gören, kadının erkeğin güdümünde yaşaması gerektiğine inan zihniyetin egemen olmasıyla oluşan toplumsal bir sorundur. Bugün dünyada her üç kadından biri hayatlarının bir döneminde şiddete maruz kalmaktadır. Bizler kadın erkek çocuk ayırt etmeksizin şiddetin her türünü kınıyoruz."

FOTOĞRAFLI