Ordu’nun Fatsa ilçesinde hizmete giren Turizm Danışma Bürosu turizmi canlandırmak amacıyla çalışmalarına hızlı başladı.
Turizm Danışma Bürosu bölgeye gelecek yerli ve yabancı turistlere rehberlik etmeyi amaçlarken, bir yandan da farklı projelerle turizmi canlandırmayı hedefliyor. Turizm alanında heyecan veren projeler hazırladıklarını ifade edilirken ilerleyen dönemlerde Fatsa’ya Fındık ve Etnografya Müzesi açmayı planlanıyor.
Fatsa Kaymakamlığı Turizm Danışma Bürosu tarafından hazırlanan ve ilk olma özelliği taşıyan Fatsa tanıtım filminin ise vatandaşlar tarafından beğeni topladığını vurgulayan yetkililer, ilerleyen süreçlerde belgesel çekeceklerinin de sinyallerini verdiler.
Konuyla ilgili Fatsa Turizm Danışma Bürosu Müdürü Mustafa Sezgin yaptığı açıklamada "Turizm ofisi ile Fatsa’da ciddi bir potansiyele hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bölgemiz turizminin gelişmesinin önünde hiçbir engel yoktur. Geçtiğimiz günlerde Fatsa tanıtım filmi çektik ve yayınladık. Fatsa için bir ilk olma özelliği taşıyan tanıtım filmi herkesi çok heyecanlandırdı. Vatandaşlar tarafından çok beğenildi ve takdir topladı. Bu çalışmaları ilerleyen süreçlerde de devam ettireceğiz. Bunun dışında ilçemize bir Fındık ve Etnografya Müzesi açmayı hedefliyoruz. Fatsa turizminin gelişmesi alanında topyekun bir seferberlik ilan etmemiz gerekiyor. İlçemizde bu alt yapı ve güzellikler mevcut” dedi.