Seçim çalışmaları çerçevesinde Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret eden Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, öncelikli hedeflerinin 50 bin çalışanı olan OSB’yi oluşturmak olduğunu vurguladı.
Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, beraberinde Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile birlikte Diyarbakır OSB’deki JİBER Tekstil, Diyor Mobilya, DİMER Mermer ve İSKUR İplik fabrikasını ziyaret etti. Fabrika yetkililerinden işletme hakkında bilgi alan Bakan Yılmaz, Doğu ve Güneydoğunun özellikle Diyarbakır’ın en önemli meselelerinden birinin istihdam olduğunu vurguladı. Hükümet olarak GAP eylem planı gibi yatırımları yaparken, istihdamı artırmaya çalıştıklarını kaydeden Yılmaz, “Üzerinde durduğumuz sektör emek yoğunluğu sektörleridir. Konfeksiyon başta olmak üzere. Birçok teşvik unsurlarımız var. Bu tür teşvik unsurlarımızı uzattık. İstihdama yönelik bir takım yenilikler getirdik. Bunları önümüzdeki yıl hayata geçireceğiz. Yeni bir takım istihdam teşvikleri getiriyoruz. Özellikle işbaşında eğitim desteklemek istiyoruz” dedi.
“İŞBAŞINDA EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ”
Eğitim programlarında istenilen ölçüde verim alamadıklarının altını çizen Bakan Yılmaz, “Ama iş başında eğitim olursa, tam anlamıyla işletmecilerin istediği istihdam gerçekleşir diye düşünüyoruz. Bu çok önemli. Burada hem işletmecilere destek veriyoruz hem de insanımızın donanımını artırıyoruz. Öz sermayeye çok ciddi teşvik getiriyoruz. Diyelim ki bir işletmeci yatırım yaparken, kredi kullandıysa faiz ödemelerini vergiden düşebiliyor. Ama kendi öz sermayesini koyduğu zaman böyle bir imkana sahip değil. Şimdi yapacağımız yeni düzenlemelerle öz sermayeyi değerlendirmeye alacağız. Vergilerden düşme avantajı getireceğiz. Hedefimiz 50 bine yakın çalışanı olduğu bir OSB’yi oluşturmaktır” diye konuştu.
“TEKSTİLKENT DE ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ”
Bakan Yılmaz, hedeflerinin ilçelere kadar OSB’leri kurmak olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu hedefimizi hemen değil, belirli aralıklarla hayata geçireceğiz. İlk olarak ek OSB’lerin alt yapı ihalelerine gerçekleştirdik. Kısa sürede tamamlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bununla birlikte Tekstilkent dediğimiz OSB’ler öncelikli işlerimizden biri. Valiliğimizle birlikte bu konuları konuşuyoruz. Önümüzdeki süreçte ilk başta öncelik verecek konulardan biri bu olacak. Biran önce bu OSB’nin devreye girmesi ve en az 7 bin 500 insanımızı istihdam üretmesini hedefliyoruz. Genç kızlarımız başta olmak üzere çok sayıda aileye gelir getirecek bir alan olacak. Sanayi işletme çalışanı ve işveren açısından da bir kültürdür. Sanayi açısından donanımlı bir nüfus oluşturacağız. En önemlisi bence iş başında eğitimdir. Okullar ve belirli yerlerde teorik eğitim verilebilir.”