Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek Makine ve İkmal Hizmet binasının temeli Ula’nın Kızılağaç mahallesinde atıldı. 3 bin 96 m2 inşaat almanı bulunan hizmet binası 12 milyon 289 bin TL’ye malolacak. Tesisin 12 ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Temel atma törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Marmaris karayolu Kızılağaç Mahallesi sınırları içinde yer alan tesisin açılışında konuşan Mahalle Muhtarı Orhan Akcan, tesisin mahalleye bir canlılık getireceğini, yolların daha güvenilir olacağını belirterek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e katkıları nedeniyle plaket verdi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç, temeli atılan hizmet binasında idari binalarda,atölyelerde ve sahada toplam 175 kişinin istihdam edileceğini açıkladı. Kılıç, “İşimizin yaklaşık maliyeti 12 milyon 289 bin 910 bin liradır. 21 bin 538 m2 alanda inşaat alanımız 3 bin 96 m2’dir. Bu tesiste idari binalarda 15, atölyelerde 46 ve sahada 114 personel olmak üzere toplam 175 personelimiz istihdam edilecektir” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra ilk defa temel atma töreni düzenlediklerini belirtirken, “Bundan sonra çok daha fazla temel atacağız, çok daha fazla açılış yapacağız. İlçe Belediye başkanlarımız ile Muğla’da daha iyi hizmet vereceğiz. En önemli konulardan birisi Bodrum çöp deponi alanı. 15-16 yıldır çözülemeyen bir problem. Vahşi depolama ile Bodrum gibi turizmde incimiz olan ilçemiz vahşi depolama alını halen devam ediyor. Eğer Orman Bakanlığında bir problem çıkmaz ise hemen ihaleye çıkıp en kısa sürede Bodrum’a yaraşır bir çöp deponi alanı oluşturmaya çalışacağız. Kızılağaç’ta önümüzde arazimiz de var. Başka yatırımları aynı alanda yapmaya devam edeceğiz. Bu inşaat buradaki mahallelere de bir katkı sağlayacak” dedi.