Aydın’da gece yarısı bir evde meydana gelen yangında patlayan tüplerin gürültüsü ile herkes uyanınca adeta faciadan dönüldü. Yangında bir ev tamamen yanarken, yanan evde bulunan üç kişinin alevlerin arasından sağ salim kurtarılması teselli kaynağı oldu.
Angın gece yarısı Köşk ilçesine bağlı Karatepe Köyü Mahallesi’nin Kösealanı Mevkinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre köyde ikamet eden ve ayağından rahatsız olan 80 yaşlarındaki Muhammet Yörük’ün evinde gece yarısı henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangınla birlikte evde bulunan iki adet piknik tüpü peş peşe bomba gibi patlayınca ev sakinleri ve köylüler uyandı. Evin holünden alevlerin yükseldiğini gören Muhammet Yörük, Eşi Fadime Yörük ve kızını uyandırarak evden çıkmalarını sağladı. Bu arda evin bitişiğinde bulunan Muhammet Yörük’ün oğlu Ömer Yörük ve çocukları da kısa sürede evden tahliye edildi.
TÜM ÇEŞMELER BUZ TUTTUĞU İÇİN KÖYLÜLER MÜDAHALE EDEMEDİ
Tüplerin patlaması ile uyanan köylüler yangını söndürmek için hortum ve kovalarla yanan eve koştu, ancak hava sıcaklığının sıfırın altında olması nedeniyle tüm çeşmelerin don tutmasından dolayı yangına müdahale edilemedi. İhbar üzerine şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan köydeki yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti. Köşk’te konuşlu bulunan itfaiye ile Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederek alevlerin, bitişikteki diğer evlere ve evin müştemilatında bulunan saman deposuna ve hayvanların bulunduğu ahıra sıçramasını önledi. Yangında Muhammet Yörük’ün evi tamamen yanarken can kaybının yaşanmaması teselli kaynağı oldu.
Bu arda kısa süre önce kalp ameliyatı olduğu öğrenilen evin hanımı Fadime Yörük, tansiyonu yükseldiği için ambulansla hastaneye kaldırılırken, yangının çıkış sebebinin araştırıldığı öğrenildi.
Bir anda uyandıklarında evden alevlerin yükseldiğini gördüklerini belirten Ömer Yörük, büyük bir tehlike atlattıklarını belirterek "Annem-Babam yaşlı. Yangın ön odada çıkmış. Bu sırada annem babam ve kız kardeşim içeride uyuyordu. Alevler evi sarmadan uyandıkları için çok şükür bir can kaybımız yok. Yangın nasıl çıktı bir türlü anlayamadık" diye konuştu.