Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, sahte hesapların mağduriyetlere neden olduğunu belirterek, Twitter’in sahte hesapları kapatmasını doğru bulduğunu söyledi.

Bir TV yayınına katılan Acarer, twitterin sahte hesapları kapatmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu konudaki düzenlemeyi doğru bulduğunu ifade eden Acarer, "Türkiye’de sahte hesabın 600 binden fazla olduğunu düşünüyorum. Her 10 kullanıcıdan bir tanesi sahte hesap mağduru. Birisinin hesabı kullanılarak başkalarına yanlış bilgi verilerek, sosyal ve ekonomik mağduriyetlere neden oluyor. Uygulamanın doğru olduğunu düşünüyorum." dedi.

ABD ziyaretinde, twitterin merkezini ziyaret ettiğini ifade eden Acarer, sahte kullanıcıların oluşturduğu mağduriyetler ve evrensel konuları görüştüklerini kaydetti. Türk kullanıcısının interneti çok sevdiğini kaydeden Acarer, haftalık 32 saat kullanım ortalamasıyla İngiltere’den sonra Türklerin geldiğini kaydetti. Sahte hesabı tespit etmenin çok zor olduğunu anlatan Acarer, “Bazı önemli gördükleri kişilerin adreslerinin yanında doğrulama var. Tespit ciddi sorun. Başkasına yapacağı hakareti açtığı sahte hesap üzerinden yapıyor. Bu, yasal olarak da suçtur.” diye konuştu.