AK Parti Gaziantep İl Başkanı M. Eyüp Özkeçeci kurulan 64. hükumetin Gazianteplilere ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, eski Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek’in yeni kabinde Başbakan Yardımcısı olmasından gurur duyduklarını söyledi.
AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Özkeçeci, yeni kabinenin hayırlı olmasını diledi. Mehmet Şimşek’e kabinedeki yeni görevi nedeniyle teşekkür eden Özkeçeci, "Başbakanımızın bugün açıkladığı kabinede Gaziantep’ten birinci sırada milletvekili seçilen Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmesinin sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Tüm Gaziantepli hemşherilerimizi olduğu gibi bizleri de son derece sevindiren ve heyecanlandıran bu gelişmenin kentimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek’in gerek bilgi birikimi gerekse de tecrübesi ile Başbakan Yardımcılığı görevini başarı ile icra edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalı. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere partimizin tüm yetkililerine Gaziantep’ten milletvekili seçilen bilgili ve saygın bir isim olan Mehmet Şimşek’e böyle bir görev vermesinden dolayı teşekkür ederken, Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek’e yeni görevinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Gaziantep olarak Türkiye’de oylarını ez fazla artıran üçüncü il olmanın gururunu yaşadığını da sözlerine ekleyen, Özkeçeci, “Bu başarının başbakan yardımcılığı ile ödüllendirilmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Yine herkes emin olmalıdır ki Sayın Mehmet Şimşek’in yeni görevinde de tüm ülkenin olduğu gibi Gaziantep yerelinde de başarılı çalışmalar imza atacağına inancımız tamdır. Çünkü Maliye Bakanlığı döneminde Gaziantep’e önemli yatırımların gelmesine öncülük etmiş ve kentin gelişiminde yol gösterici olmuştur. Umuyoruz ve inanıyoruz ki Gaziantep, Mehmet Şimşek’in Başbakan Yardımcılığı görevi ile birlikte altın çağını yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni hükumetimizin Gazi şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, kabinemizin tüm üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum’’ şeklinde açıklamada bulundu.