Van’ın İpekyolu Belediyesince düzenlenen Doğu’nun Kanatları Van Erçek Gölü 7. Flamingo Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve Van Valiliği, İpekyolu Kaymakamlığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından desteklenen festival, merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Erçek Gölü sahilinde yapıldı. Sahilde oluşturulan gözlem istasyonlarında vatandaşlar flamingo ve çok sayıda kuş türünü dürbünlerle izleme fırsatı buldu.

İpekyolu Belediyesi, festival kapsamında Erçek Mahallesi’nde de yaşam merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Erçek Gölü’nün Türkiye’nin en önemli kuş cennetlerinden biri olduğunu belirtti. Festivalle Erçek’teki güzelliği dünyaya tanıtma imkanı bulduklarını ifade eden Öztürk, "Erçek Gölü, Türkiye’deki 460 kuş türünden 220’ye yakınını bünyesinde barındıran bir yer. Erçek Gölü; Kuzey Afrika ile İran güzergahında göç eden flamingolara ev sahipliği yapıyor. Bu anlamda Erçek Gölü hem Van’ımıza hem ülkemize hem de dünyaya tanıtılması gereken ender doğal güzelliği olan bir kuş cennetidir. Bizim de amacımız bu kuş ve flamingo cennetini tanıtmaktır. Bu amaçla festivali düzenledik" dedi.

Erçek Mahallesi’nde birçok projeyi hayata geçirdiklerini de ifade eden Öztürk, “Yaşam merkezimizde herkes kendine göre bir şey bulabilecek. Erçek’te 6 kilometre yolu asfaltla buluşturduk. Şu anda çalışmalarımızın bir kısmı bitti. Gerek Van Büyükşehir Belediyesi gerekse de İpekyolu Belediyesi olarak kırsalda yaptığımız kilit taşı çalışmasından asfalt çalışmasına, park çalışmasından diğer birçok çalışmaya sizler şahitlik ediyorsunuz. Bizim anlatmaya ve tanıtmaya ihtiyacımız yok. İnsanlar zaten hizmeti çok iyi görüyorlar. Hizmeti bizzat yaşayanlara anlatmaya gerek yok. İnşallah büyükşehir ile birlikte kasım ayı sonuna kadar yeni hizmetlere imzalar atacağız" diye konuştu.

Açılışın ardından mahalli sanatçılar, Ankara Sanat Kulübü Dans Topluluğu ve Erçek Yaşam Merkezi kursiyerleri sahne alarak, vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı.

Programa Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ile çok sayıda vatandaş katıldı.