RİZE (AA) - Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayder Yaylası'nda kar yağışı etkili oluyor.

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan, doğal güzelliği ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylası, her mevsim olduğu gibi kışın da turistlerin akınına uğruyor.

Daha çok hafta sonları ziyaretçilerin ilgisini çeken Ayder Yaylası, hafta içi de yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Yöreye bugün tatil ve gezmek için gelen turistler kar yağışıyla karşılaştı. Tatilciler, kızak ve poşetlerle kayarak karın tadını çıkardı.

Ayder Yaylası'nda esnaf olan Şenol Veriz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaylaya bu sezon altıncı kez kar yağdığını belirterek, "Kar yağışı, kış turizmini olumlu etkiliyor. Rize'de veya Trabzon'da kar olmayınca burada daha da yoğunluk oluyor. Hafta içi de Türkiye'nin her yerinden gelen giden oluyor. Gelip burada kar yağışı eşliğinde kayak yapıyorlar. Vatandaşlar gönüllerince eğleniyor" dedi.

Trabzon'dan gezmek için Ayder Yaylası'na gelen Ümmügülsüm Karabela ise bugün kar yağışı başlayınca çok sevindiklerini ifade ederek, Ayder'in güzelliğinin insanları büyülediğini söyledi.

İstanbul'dan üç günlük tatil için Ayder Yaylası'na geldiğini ifade eden Musap Şahin de "Dinlenmek için bu sabah geldik ve kar yağışıyla karşılaştık. Ayder'i çok seviyoruz. Çok doğal ve yaz aylarına göre daha sakin. Bu da bize yetiyor. Doğanın tadını kayak yaparak çıkarıyoruz" diye konuştu.

Furkan Pehlivan ise Ayder Yaylası'na ilk kez geldiğini kaydederek, "Burası beni bayağı etkiledi. Şehrin stresinden uzak ortamda tatil yapmak paha biçilemez bir duygu. Gürültü yok ve biz de bunun tadını çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.