Aydın, 2015 yılı Mayıs ayında yabancılara konut satışında ilk 10 il arasında yer aldı.
Yabancılar, konut almak için Aydın’da en çok Didim’i tercih ediyor. Türkiye’nin yazlık bölgelerindeki gayrimenkul fiyatlarına bakıldığında Didim’deki fiyatların daha düşük olması, yabancıların ilgisini artıyor. Başta İngilizler olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinden turistler, Didim’den ev satın alıyor.
Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim’in havası ve doğasının yanı sıra gayrimenkul fiyatlarının uygun olmasının insanları Didim’e çektiğini söyledi. Coşkun, “Didim’in yabancılara yönelik satışlarda birinci sırada olması bizi sevindirmiştir. Geçmiş dönemlerde Didim ikinci sıradaydı. 15 binin üzerinde satış yapıldı ciddi rakam; bazı olumsuzluklar yaşandı ama bundan geriye dönüldü. Biz satışların artması için hem Emlak sektörü hem de Dernek olarak yurt içi ve yurt dışı fuarlarında tanıtıcı toplantılara katıldı. Didim cazibe merkezi, turistik bir yer. Ayrıca çevredeki sahil kesimlere bakarak en ucuz konutlar burada, buranın denizi, kumu, tarihi ve güneşi çok güzel olması etken sağlıyor” dedi.
“İNGİLİZLERİN DIŞINDA BAŞKA ÜLKELERİN VATANDAŞLARINA DA KONUT SATILIYOR”
Didim’de çeşitli milletlerden vatandaşlara satışların yapıldığını da ifade eden Coşkun, tapuların kısa sürede verildiğinin altını çizerek, “İlçemizdeki satışlarda İngilizler yoğunlukta, Suudi Arabistan, Afrika ülkeleri, İran, Rusya, Fransa ve İspanya’dan da gayrimenkul alanlar var. En fazla İngilizler bulunmaktadır. Ayrıca tapu işlemleri 5 hafta gibi kısa sürede askeri izin yazısı alınarak tapuları veriliyor” diye konuştu.
“DİDİM’DE YAŞAMAKTAN MUTLUYUZ”
Didim’den ev satın alan İngiliz uyruklu 69 yaşındaki David Ruderfoth ise şöyle konuştu:
“Bölge ve insanları çok sevdik. Yaşadığımız yer dağlarla çevrili, bize uygun bir yer olduğu için seçtik. İnsanlar çok sıcak, yaşamaktan zevk alıyoruz. 9 yıl önce emekli olup buraya geldim. Yaşamaktan çok mutluyuz. Yapılan son değişikliklerle tapu alma süreci hızlandı. Her şey daha kolay."