İSTANBUL, () Yaz aylarında nüfusu 1 milyona yaklaşan Büyükçekmece'de, yazlıkçıların giderken sokağa terk ettikleri 300'den fazla köpek ilçe gündemin ilk sırasına oturdu.

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin Ekim ayı oturumunda konuyu gündeme getiren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, okullar açıldıktan sonra Büyükçekmece'de sokağa bırakılan kedi ve köpek sayısında artış olduğuna dikkat çekerek; "Son günlerde vatandaşlarımızdan da bu konuda gelen şikayetler artmaya başladı. Maalesef yine çok sayıda köpek sokaklara atılarak kaderlerine terk edildi. Bu köpeklerin içinde çok güzel ve çok iyi cins köpekler var. Hatta bir tanesini de bakmak için ben aldım. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, bu güzel köpeklere bakabilecek olanlar Büyükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne müracaat etsinler. Bakımını üstlendiğiniz her köpek bizim yükümüzü biraz olsun azaltacaktır. Büyükçekmece Belediyesi zaten şu an 4 binin üzerinde köpeğe bakıyor. Daha fazla köpeğe bakmaya gücümüz yok. Barınması, doyurulması ve bakımları için milyonlarca lira para harcıyoruz. Sesimizi kimseye duyuramıyoruz" dedi.

Okulun açılmasıyla birlikte Büyükçekmece’den ayrılan yazlıkçıların özellikle sahil kesimlerinde terk ettikleri köpeklerin sayısı bu yıl 300'ü aştı. Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne son günlerde çok sayıda yaralı köpeğin geldiğini belirten veteriner Murat Altın; "Diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da yaz sonunda barınağımızın nüfusu arttı. Trafik kazası ve diğer köpeklerin saldırısı sonucu yaralı köpeklerimiz var. Terk edilen köpekler sokağa hemen adapte olamıyor. Yaralanan köpeklerin tedavileri bittikten sonra tekrardan doğaya adapte edebilirsek aldığımız yerlere bırakacağız veya sahiplendirme yoluna gideceğiz" ifadesini kullandı.
(FOTOĞRAF)