Kütahya’nın Simav ilçesinde kitap okumayı özendirmeyi hedefleyen Özel Bahar İlkokulunun öğretmen ve idarecileri velileri de ikna ederek akşamları evlerde gönüllü olarak yarım saatlik kitap okuma kampanyası başlattı.
Yaklaşık bir ay önce başlayan proje kapsamında şimdi Simav’da yüzlerce evde öğrenciler aileleriyle birlikte önceden belirlenen süreçte birlikte kitap okuyarak eğitimin kalitesinin yükseltilmesine destek veriyor.
Kampanyanın başarıya ulaşması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan okulun öğretmen ve idarecileri de okuma saatinde ellerinde kitaplarla aileleri ziyaret ederek birlikte kitap okuyor.
Okul Müdürü Ahmet Tekiş, okulun mevcut olan başarı çıtasını daha üst seviyelere tırmandırmak maksadıyla aldıkları karar kapsamında velilerin günlük hayatın ağır temposuna rağmen kitap okumaya vakit ayırmalarının kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.
Haziran ayına kadar devam edecek proje ile ilçede öğrencilerin yanı sıra velilere de kitap okumayı özendirme ve okuma kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerine vurgu yapan Okul Müdürü Tekiş, “Projenin başarıya ulaşması için bizlerde öğretmen arkadaşlarımızla akşamları ailelere konuk oluyoruz. Giderken kitaplarımızı da yanımızda götürüyoruz. Öğrenci, öğretmen ve veli birlikte yarım saat kitap okuyoruz. Uygulama ile okul ve aile olarak öğrencilerimize model oluşturmaya çalışıyoruz. Anlamlı kampanyamızdan öğrencilerle birlikte velilerinde memnun olması ve eğitime gönülden destek vermeleri bizi mutlu ediyor. Çalışma şevkimizi artırıyor” şeklinde konuştu.
Birlikte kitap okuma kampanyasına destek veren 3 çocuk annesi Filiz Uğur (36), “Ben kendimde öğretmenim. Özel Bahar’da üç çocuğum eğitim alıyor. Okulumuzun başlattığı bu anlamlı kampanyaya gönülden destek veriyoruz. Bizim evde her akşam saat 21.00 ile 21.30 saatleri arasında kitap okunuyor. Kampanya başlayalı misafirliği unuttuk. Evimize misafir gelse bile kitap okuma saatimizden taviz vermiyoruz. Misafirlerimiz de bizimle birlikte kitap okuyor. Hatta zorunlu olarak misafirliğe gitsek bile kitaplarımızı da yanımızda götürüyoruz. Ayrıca okul yönetimi de işin peşini bırakmıyor. Bu takipçilikleri bizim hoşumuza gidiyor” şeklinde konuştu.
Ailenin kayınpederi Celal Yılmaz (64), “Ben emekli öğretmenim. Bu ailenin de kayınpederi oluyorum. Eşimle birlikte kızımı, damadımı ve torunlarımı ziyarete gelmiştim. Kitap okuma saatine denk geldik. Bizim de elimize birer kitap verdiler. Birlikte okuyoruz. Kampanya çok hoşuma gitti. Okul yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ailenin Özel Bahar Okulunda okuyan üç öğrencisi de kampanya kapsamında aileleriyle birlikte kitap okumanın kendilerine şevk verdiğini ve başarılarını artırdığını söyledi.
Uğur ailesinin lideri baba Zeki Uğur (41), “Ben de öğretmenim. Proje kapsamında akşamları yarım saatlik süreçte çocuklarımızla birlikte kitap okuyoruz. Bazen evimize misafir geliyor. Projeden taviz vermiyoruz. Misafirimize de yarım saat kitap okutuyoruz. Örneğin bu gün kayınpedirim geldi. O da kampanyamıza kitap okuyarak destek verdi. Okul yöneticilerimizin geldiği günler de oluyor. Birlikte okuyoruz” diye konuştu.
Öğrenci velisi Abdullah Güngör, (62), “Ben ilçede eczacılık yapıyorum. Bu anlamlı projeyi eşimle birlikte gönülden destekliyoruz. Ve bu kapsamda bizim evde her akşam saat 21.00 ile 21.30 saatleri arasında kitap okunur. Projenin mimarlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Hedefe ulaşmak için projenin peşini bırakmadıklarını ifade eden Tekiş, “Projeden taviz yok. Akşamları öğretmen arkadaşlarımızla velilerimizin evlerini dolaşıyoruz. Birlikte kitap okuyoruz. Öğrenci ailesinin ve öğretmenlerinin kendileriyle birlikte kitap okumasından son derece mutlu oluyor. Proje ile mevcut olan başarımızın daha da artacağına ve ilçede eğitimin kalitesinin yükselmesine vesile olacağımızdan eminim. Katkılarından dolayı velilerimize minnettarım” dedi.(MY-EFE)