Trabzon Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram boyunca vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

Özel halk otobüsleri bu uygulamanın dışında tutulurken, vatandaşların kabir ziyaretlerini yapabilmeleri için Bahçecik, Bostancı, Sülüklü, Uğurlu ve Boztepe mezarlıklarına 09.00 ila 14.00 saatleri arası ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek. Bahçecik, Uğurlu ve Boztepe mezarlıklarına gitmek isteyen vatandaşlar için otobüsler, Meydan’daki eski Bağ-Kur binası önünden, Bostancı ve Sülüklü mezarlığına gitmek isteyen vatandaşlar için ise Baro binası önünden kalkacak. Yakınlarının mezarları başında Kur’an-ı Kerim okutmak isteyen vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi tarafından Kur’an okuyacak kişiler görevlendirildi.

Bayram dolayısıyla mezarlıkların bakım ve temizlikleri yapılırken, engelli vatandaşların kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için söz konusu mezarlıklarda engelli araçları hazır bulundurulacak.

Bayramda ilçe belediyelerince hazırlanan kurban kesim yerleri dışında kesim yapılmasına izin verilmeyecek, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Vatandaşların bayramlık alışverişlerini rahatlıkla yapabilmeleri ve sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak için Zabıta kontrolleri sıklaştırırken, alışverişin yoğun olduğu yerlerde Zabıta görevlilerinin sayıları arttırıldı. Vatandaşlar bayram boyunca 188 nolu telefonu arayarak istek ve şikâyetlerini Belediyeye bildirecek.

Vatandaşların bayramlarını en iyi şekilde idrak etmeleri için tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kurban Bayramı’nın paylaşmanın, dayanışmanın, sevginin ve kardeşliğin en güzel örneklerini ortaya koyduğunu kaydetti.

Gümrükçüoğlu, "Bayramlar, kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu milletçe yaşama, duygu birliğimizi en üst düzeyde tazeleme günleridir. İnanıyorum ki bu birlik, beraberlik ruhunu, daha da güçlendirerek geleceğe taşıyacak, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağız. İslam aleminin mübarek bayramını kutluyorum" dedi.

Bayramlaşma 2 Eylül’de

Trabzon halkının bayramlaşması bu yıl 2 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da Büyükşehir Belediye binasında yapılacak. Bayramlaşma törenine tüm Trabzon halkını davet eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramında tüm Trabzon olarak bayramlaşma törenimizi barış ve kardeşlik içerisinde gerçekleştireceğiz. Hiçbir siyasi parti ayırımı yapmadan tüm halkımızla bayramda bir arada olmak istiyoruz ve kendilerini bayramlaşma törenimize davet ediyoruz” diye konuştu.