Las Vegas-(fotoğraflı)

71 KİLODA YUNUS ŞABAN ÖZEL, JAPON RAKİBİ TEKNİK PUAN ÜSTÜNLÜĞÜ İLE YENİP 2. TURA ÇIKTI

Dünya Güreş Şampiyonası'nın 2'nci günü sabah seansında mindere çıkan ikinci Greko-Romen'cimiz 71 kiloda Yunus Şaban Özel oldu. Japon Kazuhiro Hanayama ile karşılaşan Greko-Romenci'miz, güreşin hemen başında bastırıp iki puan aldı. Devre böyle bitti. Son devrede Japon sürekli faul yapınca hakemler, Yunus'u Teknik puan üstünlüğü ile (3-0) galip ilan ettiler ve Greko-Romen'cimiz ikinci tura çıktı.



130 KİLODA RIZA KAYAALP, BELARUS'LU RAKİBİNİ 2-0 YENDİ VE 2'NCİ TURA ÇIKTI

Dünya Güreş Şampiyonası'nın 2. gününde mindere çıkan üçüncü güreşçimiz aynı zamanda madalya umudumuz 130 kiloda Rıza Kayalp oldu. Belarus'lu Losep Chugoshvılı önünde rahat bir müsabaka çıkardı ve kendini fazla zorlamadı. Devreyi rakibini bastırarak 2-0 önde kapadı. Son devrede rakibini yere yatırmasına rağmen çırpamadı. Ancak burada hakemlerin çabuk kaldırmasının rolü büyüktü. Müsbakayı 2-0 kazanarak 2'nci tura çıktı.



80 KİLODA SELÇUK ÇEBİ, MISIR'LI ABDELSADEK'İ 2 DAKİKADA SAYI TUŞUYLA (9-0) MAĞLUP ETTİ

Dünya Güreş Şampiyonası'nın 2'nci günün sabah seansında mindere çıkan dördüncü güreşçimiz 80 kiloda Selçuk Çebi oldu. Mısır'lı Ahmad Abdelsedak karşısında ilk devrede atak bir güreş çıkardı Greko-Romenci'miz. Rakibini bastıran Selçuk daha sonra, çırpmalarla Mısır’lının işini iki dakikada bitirdi ve sayı tuşuyla müsabakayı (9-0) kazanıp ikinci tura çıktı.

59 KİLODA 2'İNCİ TUR MAÇINA ÇIKAN HAMMET SADİROVİÇ RÜSTEM, BELARUS'LU RAKİBİNE SAYI TUŞUYLA MAĞLUP OLARAK ELENDİ

Sabah seansında 2'nci tur müsabakalarına devam edildi. 59 kiloda Hammet Sadiroviç Rüstem, 2'inci turda Belarus'lu Soslan Daurov önünde hiçbir varlık gösteremedi ve rakibine sayı tuşuyla (8-0) mağlup olarak elendi.

71 KİLODA YUNUS ŞABAN ÖZEL, ABD'Lİ LESTER'E YENİLDİ VE 2'İNCİ TURDA ELENDİ

2'nci tur sabah seansı müsabakasında 71 kiloda Yunus Şaban Özel, ABD'li Justın Dashuan Lester ile karşılaştı. Rakibi karşısında atak bir güreş çıkartan Yunus, Lester'i hemen bastırdı ve supleksi atıp 4-0 öne geçti. Devre böyle bitti. Son devreye ABD'li hızlı girdi. O da dört puanı supleks attı ve durum 4-4'e geldi. Ardından hiç gereği yokken, minder dışına çıkarken yine puan verdi. Son anlarda çabası sonuç vermedi, ve şampiyonaya rakibine 8-6 yenilip veda etti.

130 KİLODA RIZA KAYAALP, AVUSTURYA'LI HOERMAN'I 1.5 DAKİKADA SAYI TUŞUYLA YENDİ VE 3'ÜNCÜ TURA ÇIKTI

130 kiloda 2'nci tur maçına çıkan madalya umudumuz Rıza Kayaalp, Avusturya'lı Lukas Hoerman ile karşılaştı. Rakibi ile kedi-fare gibi oynayan Rıza maçı 1.5 dakikada sayı tuşuyla (8-0) kazandı ve 3üncü tura çıktı.