Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından “Mesleki Eğitim İçin Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği” projesi kapsamında düzenlenen Gaziantep Mesleki Eğitim Çalıştayı yapıldı.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Bülent Yıldız’ın katıldığı çalıştayda Türkiye’de okul-sanayi işbirliği önemine değinildi. Çalıştaya çok sayıda iş adamı, Meslek Yüksekokulları ve Meslek Liselerinin temsilcileri katıldı. Türkiye’de nitelikli ara eleman yetiştirilmesinin elzem olduğunun vurgulandığı çalıştayda, iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun eleman yetiştirilmesi için neler yapılması gerektiği, bu konudaki sorunların neler olduğu ve iyileştirilmesi için nasıl bir çalışma yapılması gerektiği üzerinde duruldu. İlk olarak bütün katılımcılara mesleki eğitim ve iş dünyasının ihtiyaçları ile ilgili sorunların neler olduğu soruldu ve 101 adet sorun tespit edildi. Tespit edilen sorunlar katılımcılar tarafından puanlanarak en önemli görülen ilk altı sorun üzerinde grup çalışması gerçekleştirildi.
Eğitim kurumları ve iş dünyasının temsilcileri tarafından gerçekleştirilen grup çalışmalarında okullardaki mevzuatların iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun düzenlenmesi ve iş dünyasının ihtiyacı olan derslerin açılması gerektiği belirtilerek, iş dünyasının gerekli gördüğü teknik donanıma sahip, son teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilen personel yetiştirilmesinin son derece önemli olduğu söylendi. Şirketlerin stajyer olarak gönderilen öğrencilere iş tecrübesi edinmeleri için destek olmaları gerektiği gibi konular ayrıntılı olarak tartışıldı. Gaziantep Üniversitesi intörn uygulamasının meslek liselerinde de uygulanması gerektiği ifade edilerek, Trimaster uygulaması hakkında bilgi verildi.