Judoda sezonun en önemli puan müsabakalarından biri olan Bakü Grand Slam, yarın Azerbaycan’ın başkentinde başlıyor. 48 ülkeden 356 sporcunun yarışacağı organizasyonda Türkiye, sekiz sporcuyla madalya arayacak. Geçen hafta Zagreb’te şampiyon olan Dilara Lokmanhekim, yine şampiyonluk hedefliyor.
Judoda yaz olimpiyatında yarışacak sporcuları belirleyen dünya sıralamasında puan yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Dünya judosunun kalbi bu hafta sonu Bakü’deki Grand Slam müsabakasında atacak. Türkiye Milli Takımı, sekiz sporcuyla Bakü’de madalya arayacak. Geçen hafta Zagreb’teki Grand Prix müsabakasında şampiyon olan Dilara Lokmanhekim, Bakü’de de 48 kiloda madalya favorisi.
DİLARA BU KEZ YALNIZ
Geçen hafta Zagreb’te yapılan Grand Prix müsabakasında 48 kiloda final, iki Türk sporcuyu karşı karşıya getirmişti. Ebru Şahin, üç rakibini yenip adını finale yazdırmış, Dilara da dört rakibini eleyerek final maçının diğer tarafı olmuştu. Minderde sıkı rakip, minder dışında da sıkı dost olan iki milli judocumuzun Zagreb’teki buluşmasında galibiyet Dilara’ya gitmiş ancak maçı bitiren pozisyonda Ebru’nun sakatlanması başta Dilara’yı olmak üzere tüm takımda üzüntüye neden olmuştu.
Yapılan kontroller sonrası dirseği çıktığı anlaşılan Ebru Şahin, ancak bir ay sonra mindere geri dönecek. Bu süreç içinde 48 kiloda Dilara Lokmanhekim tek başına Türkiye’yi temsil edecek. Yarın Bakü’de 48 kiloda tatamiye çıkmaya hazırlanan Dilara, Zagreb’teki final maçına dair konuştu.
Ebru ile yapacağı maç için çok fazla konsantre olduğunu belirten Dilara, “Bu sebeple final maçında tekniğe girdiğim zaman Ebru’yu atmak için bütün gücümle yüklendim. Ebru da benim gibi kazanmak için mindere çıkmıştı. O da o anda düşmemek için kolunu yere koymaya çalıştı ve dirseği döndü. İlk önce ne olduğunu anlayamadım ancak Ebru minderde acı içinde kalınca çok korktum ve çok üzüldüm. O anda hiçbir şey düşünemedim” diye konuştu.
"48 KİLODA TÜRKİYE ÇOK GÜÇLÜ"
48 kiloda Türkiye’nin çok iyi sporculara sahip olduğunu vurgulayan Dilara, “Türkiye Şampiyonası, herhangi bir yurt dışı maçı seviyesinde oluyor. Bu yüzden bu baskıya ve rekabete artık alıştım. Yabancı rakiplerle maç yaparken daha hırslı olduğumu düşünüyorum ama Milli Takım arkadaşınızla finalde karşılaşmak çok güzel. Çünkü Türkiye’nin bir altın madalyası garanti oluyor. Ebru ile aramızda önemli bir rekabet var, bu da baskıyı getiriyor. Ancak mindere çıktığımda Ebru’yu Milli Takım arkadaşım gibi değil de rakibim gibi görüyorum. Sadece maça odaklanıyorum. Minderden çıktığımızda arkadaşlığımız hiç değişmeden devam ediyor” dedi.
İLK RAKİP FRANSIZ
Dilara, yarın Bakü’de, hem en ciddi rakibi hem de Milli Takım arkadaşı Ebru Şahin’in yokluğunda, 48 kiloda Türkiye’ye madalya getirmeye çalışacak. Dilara, ilk maçında judonun ekol ülkesi Fransa’dan Aurore Climance ile karşılaşacak. Geçen yıl Bakü’de bronz madalya kazanan Dilara, şu an dünya sıralamasında 19. basamakta.