Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da mağdur olduklarını belirten 7 kişi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2010 yılı KPSS soruşturmasına müdahil olmak için savcılığa başvurdu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2010'daki KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmaya müdahil olmak isteyen 7 kişi, bugün Samsun Adliyesi'ne gelerek savcılığa dilekçe verdi. 2010 yılında KPSS sınavına girdiklerini söyleyen 7 kişinden inşaat mühendisi Ali Sarıalioğlu, "Türk adaletine güveniyoruz, sonuna kadar da takipçisi olacağız. Umarım güzel neticeler elde edilir de bundan sonra bütün sınavlarda da daha adil bir şekilde hak eden istediği yeri kazanır. Bazı kişilerin grup halinde soruları ele geçirip sınavda üst düzeyde dereceler elde ettiğini öğrendiğimiz için başvuruda bulunduk" dedi.
Başka yıllarda KPSS puanıyla devlet kurumlarına atandıklarını belirten Ali Sarıalioğlu, "2010 yılında müfettiş, uzman yardımcılığı, uzman olmak için sınava girmiştik. Fakat standart sapmalar değiştiği için istediğimiz puanları elde edememiş olduk. Biz sınava hazırlanırken ailelerimize yeterince vakit ayıramadık. Arkadaşlarımız dershanelere gittiler. KPSS'ye hazırlanmak için üniversitelerin de derslerinden taviz verdiler. Sadece biz değil, bütün Türkiye mağdur oldu. Bizim amacımız burada dilekçe vererek bu soruşturmaya müdahil olmak. Bundan sonra ülkemizde böyle şeylerin yaşanmamasını istiyoruz. Bir devlet memuru bir ülkenin kaderini değiştirebilir. Bu nedenle de farkındalık yaratmak için bu soruşturmaya müdahil olmaya karar verdik" diye konuştu. Sarıalioğlu ve beraberindeki 6 kişi, dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

FOTOĞRAFLI