Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda bir otomobilde yapılan aramada tül çorap içerisine gizlenmiş 26 bin 733 adet sülük ele geçirildi.
  Gümrük Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'ye giriş yapmak üzere 31 Mart Cuma günü saat 04.05 sularında Hamzabeyli Gümrük Sahasına gelen Türk vatandaşı K.E. idaresindeki otomobilin risk analizi kapsamında gümrük kontrolüne tabi tutulduğu belirtildi. Ekiplerce otomobilde yapılan aramada, aracın bagajındaki stepne boşluğuna gizlenmiş 2 adet valizde tül çoraplar içerisine gizlenmiş toplam 26 bin 733 adet tıbbi sülük ile karşılaşıldı. Olay sonucunda Kaçak eşya taşımasında kullanılan otomobile el konulurken, sülükler incelenmek üzere Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teslim edildiği öğrenildi. Şüpheli sürücü ifadesi alınarak serbest bırakıldı.

“Türkiye’de alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılıyor”
  Çeşitli sebeplerle oluşan yaraların iyileştirilmesi, kireçlenme gibi eklem rahatsızlıkları, inatçı baş ağrıları gibi birçok hastalığın tedavisinde faydalanılan sülüklerin, yurtdışından daha uygun fiyata getirilmeye çalışılarak Türkiye’de alternatif tedavi yöntemi olarak kullanıldığı öğrenildi. Bu kapsamda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca son üç yılda toplam 51 bin 673 adet tıbbi sülüğün ülkeye kaçak yollardan sokulmaya çalışılırken tespit edildiği bilgisi verildi.

Kaynak:Milliyet