Antalya Valisi Muammer Türker, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Belek’te düzenlenen Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Semineri’nin açılışına katıldı.
Seminerin açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, 14’üncü yüzyılda yaşayan düşünür İbn-i Haldun’un “Coğrafya kaderdir” sözünü anımsatarak, “Bu coğrafyanın getirdiği afetlere, sıkıntılara, risklere hazır olmamız gerekiyor” dedi. Gelişmişliğin ölçüsünün krizlerin, afetlerin yönetilmesinde hazırlıklı olmaktan geçtiğine işaret eden Vali Türker, gelişmiş toplumların afetleri en iyi şekilde yöneten toplumlar olduğunu söyledi.
Vali Türker, Türkiye’de afetlere en çarpıcı örneklerin son yıllarda yaşanan Marmara ve Van depremleri olduğunu dile getirerek, 90’lı yıllardan bugüne hem organizasyon hem de müdahale gücü bakımından Türkiye’nin afet ve acil durum yönetiminde önemli bir mesafe kaydettiğini, Van’ı bir yılda yeniden inşa ettiğini anlattı.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi Başkanı İbrahim Ejder Kaya’nın yöneticisi olduğu, bürokrat, öğretim üyesi ve yurt dışından konukların yer aldığı seminer 20 Şubat’ta sona erecek.