Samsunspor'un tecrübeli futbolcusu Murat Akyüz, AA muhabirine, takımın sezona büyük sıkıntılar içinde başladığını söyledi.

Özellikle takımın geçen sezon play-off finalinde Mersin İdman Yurdu'na yenilerek Süper Lig'e çıkamamasının kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden Akyüz, "Bu yenilgi beni ve takım arkadaşlarımı çok kötü etkiledi. Mersin'in adını duyduğumda bile tüylerim diken diken oluyor. Tabi ki artık o maç çok geride kaldı, unutmak zorundayız. Sportif başarı için kesinlikle unutmak zorundayız ama Allah bir daha bize böyle yenilgi yaşatmasın" diye konuştu.

"Parasızlık yüzünden bazı futbolcular 6 ay evine gidemedi"   

Oyuncular olarak ağır bir dönemden geçtiklerine dikkati çeken Akyüz, "Ligin ilk devresi belki Samsunspor'un tarihinde bir daha yaşanmayacak bir sıkıntılı dönem geçirdik. Bir lira alamadık. Bizler de ailesini ve evini geçindirmek zorunda olan insanlarız. Bazı futbolcu arkadaşlarımız parasızlık yüzünden 6 ay evine gidecek parayı bulamadı. Ama oyuncular olarak yine de bir arada kalmaya gayret ettik" diye konuştu.

"Bir puan kaybetme lüksümüz yok"

Samsunspor Yönetim Kurulunun değişmesiyle birlikte moral ve motivasyonlarının arttığını dile getiren Akyüz, şunları kaydetti:

"Ligin ikinci yarısında iyi bir çıkış yakaladık. Peş peşe galibiyetler almaya başladık. Emin adımlarla play-offa doğru ilerliyoruz. Bu süreçte taraftarlarımızın biraz sakin olması lazım. Bir puan bile kaybetmeye lüksümüz yok. Ancak bu köprünün altından daha çok sular akacak. Yukarıdaki takımlar da puan kaybedecek. Bunun için biraz sabırlı olunması lazım. Belki ilk 2 içine de girebiliriz. Çünkü rakiplerimizle oynayacağız ve rakiplerimiz de kendi aralarında oynayacak. Yani artık önümüzde çok zaman var. Son dakikaya kadar biz Süper Lig hedefimizi kovalayacağız."