Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yerel yönetimlerin olanakları ve yetkileri ölçüsünde yerel medyaya destek olmaları gerektiğini belirterek, “Herkes birbirine destek olmalı, herkes samimi olmalı ve herkes zaten ‘bu kent için çalışıyorum’ diyorsa o dar kalıplardan çıkarak Mersin ortak paydasında birleşmesi, kentine sahip çıkması lazım” dedi.
Başkan Kocamaz, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek, olağan kongrede yeniden başkanlığa seçilen Ahmet Ünal ve yeni Yönetim Kurulu üyelerini kutladı. Ziyaretine 10 dakika erken gelen Kocamaz, aynı amaçla MGC yönetimini ziyaret eden merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk ile karşılaştı. Üç belediye başkanı bir süre sohbet ettikten sonra, Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, veda ederek MGC’den ayrıldı.
Daha sonra Başkan Kocamaz’a MGC’nin yeni Yönetim Kurulu üyelerini tek tek tanıtan Başkan Ünal, Kocamaz’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını söyledi. MGC’nin kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi veren Ünal, MGC’nin güçlü bir yapısı olduğunu vurguladı. MGC’nin giderek örgütlenen, gazetecilik üzerindeki hataları da azaltmaya çalışan bir yapıya sahip olduğunu belirten Ünal, yeni yönetimle de gerçekten güçlü bir yapı kurulduğunu söyledi. Ünal, “Biz hastalıkları biliyoruz. Tedaviye geldik, çözüme geldik. Basın camiasında yapılan hataları söylemekten çekinmiyoruz ve bunları düzeltmek için üstüne gideceğiz. Mersin medyası, kavga edin değil, barışan, sorun çıkartan değil, sorun çözen, kenti büyüten bir yapının gelişmesinde hep birlikte etkili olmalıyız diye düşünüyorum. Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
MGC’nin yeni yönetimini kutlayan ve hayırlı olmasını dileyen Başkan Kocamaz da Mersin’de görev yapmanın da gazetecilik yapmanın da zor olduğunu vurguladı. Mersin’de bir kentleşme kültürü oluşamadığı için insanların ağırlıklı olarak günlerinin büyük bir bölümünü dedikoduya ayırdıklarını öne süren Kocamaz, “Dedikoduyla da hiçbir yere varılmaz. Gerçek de er ya da geç ortaya çıkar. Onun için insanların insanca birbirlerine yaklaşması, davranması ve yalanla bir yere varılamayacağını öğrenmesi lazım. Bu memleketin problemleri tek tek kişileri değil tüm toplumu ilgilendiriyor. O zaman bu problemleri çözmek de tüm toplumun ortak görevi. Bu iradeci olur, sade bir vatandaş olur, gazeteci olur, bürokrat olur. Bu kentte yaşıyorsak o kentin problemi herkese eşit yansıyor. Onun için de bu kadar yoğun problemlerin sarmal olduğu bir kentte bizim bir ortak paydayla hareket etme mecburiyetimiz var” ifadelerini kullandı.
Mersin’in çok problemi olduğunu, bunların çözümünün de hemen bugünden yarına olamayacağını dile getiren Kocamaz, “Bu problemleri inşallah hep birlikte çözeceğiz. Mümkün olduğu kadar gazeteciliği gazetecilerin yapması lazım. Her meslekte olduğu gibi burada da sıkıntılı ya da mesleğin onurunu zedeleyici davranışlar sergileyenler var. Hiçbir iş yapamayan gazeteci oluyor. Buna bir çözüm bulunması lazım” şeklinde konuştu.
Yerel yönetimlerin olanakları ve yetkileri ölçüsünde yerel medyaya destek olmaları gerektiğinin altını çizen Kocamaz, şöyle devam etti: “Sayıştay, 3 taneden fazla abone olamazsınız diyor. Bunu da arkadaşlar detayını bilmeden belediyeleri basına destek vermediği yönünde eleştiriyor. Bunlar hoş değil. Tabi ki herkes birbirine destek olmalı, herkes samimi olmalı ve herkes zaten ‘bu kent için çalışıyorum’ diyorsa o dar kalıplardan çıkarak Mersin ortak paydasında birleşmesi, kentine sahip çıkması lazım.”