Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte merkez ve kırsal mahallelerdeki okullarda denetleme çalışmalarına başlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu başkanlığında kurulan denetleme ekibi, kırsal mahallelerde bulunan ilkokul ve ortaokullar ile birleştirilmiş sınıflarda görev yapan idareci ve öğretmenleri etti. Görevliler tarafından okulların eksiklikleri tespit edilirken, öğrencilere daha kaliteli bir eğitim sağlanması için deneyimli okul müdürleri tarafından yeni atanan öğretmenlere rehberlik desteği verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kapanoğlu eğitimde kalitenin arttırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğüne dikkat çekerek, "İlçe genelinde görev yapan okul müdürlerimizden seçtiğimiz arkadaşlarla birlikte okullarda denetim yapacağız. Bu çalışma sonucu gerek okullarımız da ve gerekse eğitimcilerimiz de gördüğümüz eksiklikleri tespit edip çözüm odaklı rehberlik çalışmamız olacak. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi ve kaliteli bir eğitim almaları adına elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.