South China Morning Post'un haberine göre, Şanghay Optik ve Hassas Mekanik Enstitüsü'deki araştırmacılar, nükleer fizikten yüksek teknolojili silah sanayisine kadar pek çok alanda kullanılabilme potansiyeline sahip şimdiye kadar ki en güçlü lazer ışınını geliştirdi.
Bilim ve Teknoloji dergisi "Optics Letters"de yayımlanan araştırmada, ışının 5,13 milyar megawattlık güce sahip olması nedeniyle şu ana kadarki dünyada geliştirilen en güçlü lazer unvanını aldığı belirtildi.

JAPONYA'NIN REKORUNU GÖLGEDE BIRAKTI

Araştırmacılar, lazer ışınını 30 femtosaniye yani 1 saniyenin 30 katrilyonda biri kadar sürede ateşlediklerini kaydetti.
Çin tarafından geliştirilen ışının daha önceki en güçlü lazer ışınını geliştiren Japonya'nın rekorunu gölgede bıraktığı kaydedildi.
Japon bilim insanları yaklaşık 5 ay önce 2 milyar megawatt gücünde ışın geliştirmeyi başarmış, ışının ateşlemesi 1 pikosaniye, yani saniyenin trilyonda biri kadar sürmüştü.

İKİ KİLOMETRELİK ALANDA 5 SANİYE İÇİNDE HEDEFİ BULUP VURUYOR

Öte yandan, Çin Akademisi Fizik Mühendisliği de, Çin'in alçak seviyede uçan küçük insansız hava araçlarını hedef alan lazer savunma silahını başarıyla test etmişti.
Geliştirilen lazer silahının, iki kilometrelik alan içinde beş saniye içinde hedefin konumunu belirleyerek vurabildiği ifade edilmişti.